Αρχική Νέα Τοπικά Κάλεσμα ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ σε απεργία, συγκέντρωση στην είσοδο Απλωταριάς

Κάλεσμα ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ σε απεργία, συγκέντρωση στην είσοδο Απλωταριάς

88

«Δίνουμε Αγωνιστική Απάντηση στην Απεργία της 14 Δεκέμβρη 2017 στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης Ε.Ε
στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10.30 π.μ.», καλεί με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Χίου και συνεχίζει:
«Η κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ καθημερινά δρομολογεί την ολομέτωπη επίθεση εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων στο Δημόσιο Τομέα.
Εκμεταλλεύεται τη βαθιά οικονομική κρίση προκειμένου να διαμορφώσει την ανατροπή του συνόλου των κατακτήσεων των εργαζομένων στο Οικονομικά,Εργασιακά, Ασφαλιστικά και Συνταξιοδοτικά Δικαιώματα, ώστε να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.
Καλλιεργεί τη νέα εθνική ιδέα της «Δυνατής Ανάπτυξης» για το λαό, που στηρίζεται σε ανέξοδες διακηρύξεις που δείχνουν τη βαρβαρότητα , που βιώνει η εργαζόμενη οικογένεια στη ζωή της.
Τα μέτρα της 3ης Αξιολόγησης έχουν στο επίκεντρο νέες μειώσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, στα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, στην αύξηση των εργαζομένων με ελαστικές μορφές.
Ο νέος προϋπολογισμός δείχνει ανάγλυφα τη διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών «πλεονασμάτων», σηματοδοτεί την ένταση της εκμετάλλευσης μας, με τη φοροληστεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την υποβάθμιση της υγείας, της περίθαλψης, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών και την Αξιολόγηση με στόχο την κινητικότητα.
Στα πλαίσια αυτά προωθεί την αντιλαϊκή πολιτική χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή μέσα από το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας στα Α΄βάθμια σωματεία.
Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί του συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να υψώσουν το ανάστημα τους, να απομονώσουν τα φαινόμενα της απαισιοδοξίας που σκόπιμα καλλιεργούν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού και να πάρουν μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ.
Απεργούμε για τα δικαιώματα μας!
Απεργούμε για το μέλλον της λαϊκής οικογένειας».
Για την Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ