Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία οικοδόμων, διεκδικούν τα υπέρ αγνώστων ένσημα- «παρεξήγηση» στη Χίο (VIDEO)

Απεργία οικοδόμων, διεκδικούν τα υπέρ αγνώστων ένσημα- «παρεξήγηση» στη Χίο (VIDEO)

92

Με κύρια αιτήματα την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στο χώρο της οικοδομής αλλά και την απόδοση των «ενσήμων υπέρ αγνώστων» στους πραγματικούς δικαιούχους τους, τους οικοδόμους, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των οικοδόμων.

Τα αιτήματα του κλάδου έθεσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Σωματείου Οικοδόμων Χίου από την πλευρά του ΠΑΜΕ, Μιχάλης Ρέππας, καλώντας τους οικοδόμους σε απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στις 10.00 το πρωί στην είσοδο του Εργατικού Κέντρου Χίου.
Και αυτό παρότι τοπικά η διοίκηση του Σωματείου δεν ενημέρωσε για την απεργιακή κινητοποίηση, μη ανταποκρινόμενη, σύμφωνα με τον κ. Ρέππα, στο αίτημα των μελών του ΠΑΜΕ για διοικητικό συμβούλιο.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Χίου Μιχάλης Τσακός, καταγγέλλει την Ομοσπονδία ότι δεν ενημέρωσε το Σωματείο και ότι για την απεργία έμαθαν από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ!

«Δεν είμαστε αντίθετοι στις απεργίες ωστόσο δεν μπορώ να καλέσω τους συναδέλφους μου σε μια κινητοποίηση για την οποία δεν έχω καμιά ενημέρωση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Τσακός· παρά το γεγονός ότι ανεξάρτητα από παρατάξεις τα προβλήματα ανεργίας στον κλάδο είναι ιδιαίτερα μεγάλα.
Πάντως όποιος οικοδόμος θέλει έχει την κάλυψη της Ομοσπονδίας για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, ανεξάρτητα από τη στάση του τοπικού σωματείου που περιμένει mail.