Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απεργιακή κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ για βαρέα ανθυγιεινά

Απεργιακή κινητοποίηση ΑΔΕΔΥ για βαρέα ανθυγιεινά

77

Συμμετέχει στην απεργία της Τετάρτης, 3 Οκτωβρίου 2018
και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Δημαρχείο Χίου στις 12:00 μ.μ. το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ με θέμα την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών (ΒΑΕ).
Στην ανακοίνωση (ακολουθεί ολόκληρη) σχολιάζεται ότι πρόκειται για εναρμόνιση στο καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ενωσης που όπως σημειώνουν δεν έχει το καθεστώς των ΒΑΕ.

Από 1.3.2019 καταργούνται η παρ. 1 του άρθρου 15 του ν. 4024/2011 (Α’ 176), το άρθρο 67 του ν. 4235/2014 (Α’ 32), το άρθρο 22 του ν. 4368/2016, η παρ. 8 του άρθρου 2 και η παρ. 17 του άρθρου 11 του ν. 4375/2016 (Α’ 51), το άρθρο 98 του ν. 4483/2017 (Α’ 107), καθώς και κάθε άλλη διάταξη που ρυθμίζει κατά τρόπο διαφορετικό το καθεστώς χορήγησης του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κάθε υπουργική ή κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε κατ’ εξουσιοδότηση των ανωτέρω διατάξεων.
Καταργούν όλους τους νόμους διατάξεις για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά εις βάρος των εργαζόμενων. Είναι η περιβόητη «εναρμόνιση» με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και πρακτική (αφού πουθενά στην ευρωπαϊκή ένωση δεν υπάρχει το ίδιο καθεστώς ΒΑΕ).
Κόβουν το ανθυγιεινό επίδομα από όλες τις κατηγορίες εργαζομένων, από όλους εμάς που δουλεύουμε στις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ!
ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Καμιά περικοπή στα ΒΑΕ.
Ένταξη και άλλων ειδικοτήτων.
Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που αύξησαν τα όρια ηλικίας και έβγαλαν ειδικότητες από τα ΒΑΕ.
Κανένας συμψηφισμός προσωπικής διαφοράς και ανθυγιεινού επιδόματος.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα περί εξόδου από τα μνημόνια και της δίκαιης ανάπτυξης προσπαθεί να μας πείσει ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζομένους. Προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα, ότι η μεταμνημονιακή περίοδος όχι μόνο δεν θα φέρει ελάφρυνση για τους εργαζόμενους, αλλά θα περιλαμβάνει νέες επιβαρύνσεις, διατήρηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων των μνημονίων, ιδιωτικοποιήσεις, μείωση αφορολόγητου, πετσόκομμα των ΒΑΕ.
Έχουν τεράστιες ευθύνες όλοι όσοι έβαλαν πλάτη στην κυβέρνηση να περάσει το πολυνομοσχέδιο που χτύπαγε το δικαίωμα στην απεργία και τα ΒΑΕ, αφού τότε όχι μόνο δεν οργάνωσε τον αγώνα των εργαζομένων αλλά γύρισε και την πλάτη στα συνδικάτα που είχαν αποφασίσει απεργία και κλιμάκωση του αγώνα.Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσει η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε. Με τη δράση και τη συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΙΟΥ ΣΤΙΣ 12:00μ.μ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΜΕ :
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ !!!! ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ!!!!