Αρχική Νέα Τοπικά Αποχή διαρκείας Δικηγόρων Χίου, ζητούν Πρωτοδίκες με… ένσημα

Αποχή διαρκείας Δικηγόρων Χίου, ζητούν Πρωτοδίκες με… ένσημα

105

Σε αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους βρίσκονται από την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019, οι Δικηγόροι της Χίου. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου, τονίστηκε ως αιτία, το θέμα των μεταθέσεων των δικαστών όπου στη θέση αυτών που φεύγουν έρχονται 4 νέοι πάρεδροι , που θα ορκιστούν πρόεδροι στη Χίο.
Όπως σημειώνουν και σε έγγραφο τους προς τον Άρειο πάγο και τον υπουργό Δικαιοσύνης «δεν θα έχουν την προϋπηρεσία που απαιτείται για να εκδικάζουν εφέσεις κατ’ αποφάσεων του Ειρηνοδικείου, και αυτονοήτως δεν θα έχουν την εμπειρία να στελεχώνουν το Τριμελές Πλημμελειοδικείο και να Προεδρεύουν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, διότι θεωρούμε ότι δεν θα είναι εφικτό σε κάθε Τριμελές να Προεδρεύει ο Πρόεδρος Πρωτοδικών».
Θέτουν βέβαια σε δεύτερο βαθμό και το θέμα της απειρίας, χωρίς όμως να έχει να κάνει με τα πρόσωπα. Επίσης σοβαρό χαρακτήρισαν το ζήτημα «και με το Ειρηνοδικείο Χίου στο οποίο τα τελευταία χρόνια υπηρετούν και μετατίθενται μόνο δόκιμοι Ειρηνοδίκες, με ότι αυτό συνεπάγεται».
Όπως τόνισε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ανθίππη Ζαννάρα, ζητούν να έρθει στη Χίο, ένας τουλάχιστον Πρωτοδίκης που να πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου.
«Το θέμα είναι και θεσμικό και διαδικαστικό», σημείωσε από την πλευρά της η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Χριστίνα Γαλάτουλα, σχολιάζοντας ότι είναι πρώτη φορά που αλλάζουν όλοι οι παλαιοί δικαστές στο Πρωτοδικείο Χίου.
«Δεν είναι μια ιδιορρυθμία και ιδιοτροπία των δικηγόρων», σημείωσε η Γραμματέας Κατερίνα Χούλη.Ο ταμίας Γιώργος Ράγκος τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο απαξιώνεται ο θεσμός της Δικαιοσύνης στην Περιφέρεια για να προσθέσει το μέλος του Δ.Σ. Νίκος Παπαχατζίδης πως θα φτάσουμε στην αρνησιδικία. Στην αναφορά προς τον Αρειο Πάγο, τονίζεται δε ότι από 28.8.2018 με έγγραφό του προς τη Πρόεδρο του Συμβουλίου Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χίου αναφέρθηκε επίμονα και εκτενώς, στο πρόβλημα και τη δυσλειτουργία που δημιουργείται, κάτι όμως που δεν επιλύθηκε αλλά αντίθετα φέτος επιδεινώθηκε.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροH εκπομπή «Θρυαλλίδα στο Πορτοκαλί» συζητά για τη μουσουλμανική κοινότητα στο 3ο -4ο διαμέρισμα Αθήνας
Επόμενο άρθροΠεριοδείες υποψηφίων ΚΚΕ- προεκλογική συγκέντρωση στα Νένητα, 22/6