Αρχική Νέα Τοπικά Απολογισμός δράσης του Κέντρου Πρόληψης Χίου “Ναυτίλος”

Απολογισμός δράσης του Κέντρου Πρόληψης Χίου “Ναυτίλος”

21

Πλούσια δράση παρά την περίοδο καραντίνας έχει να παρουσιάσει το Κέντρο Πρόληψης Χίου «Ναυτίλος», κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Όπως σημειώνεται, όχι μόνο δεν ανέστειλε τη λειτουργία του, αλλά τα στελέχη του συνέχισαν τις ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής, μέσω διαδικτύου και τηλεφώνου. Επίσης, στην ιστοσελίδα του “Ναυτίλου” έγινε ανάρτηση ψηφιακού υλικού, όπως βίντεο από ομιλίες σε επιστημονικές ημερίδες, βίντεο από καλλιτεχνικές δράσεις καθώς και ορισμένες προτάσεις για την ψυχοκοινωνική διαχείριση των δυσκολιών στη διάρκεια της καραντίνας.
Σύμφωνα όμως με τις οδηγίες του ΟΚΑΝΑ ακυρώθηκαν ή αναβλήθηκαν δράσεις που απευθύνονται σε ομάδες του πληθυσμού ή στην ευρύτερη κοινότητα. Στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου) ιδιαίτερη δράση υπήρξε με την Στρατιωτική Διοίκηση του νομού όπου δόθηκε ενημερωτικό υλικό για την κάνναβη στους οπλίτες.

Πριν την έναρξη ισχύος των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του COVID -19 ιδιαίτερο βάρος είχε δοθεί στους μαθητές όλων των βαθμίδων. Για τους μαθητές της ΣΤ τάξης του Δημοτικού πραγματοποιήθηκαν δύο προγράμματα για την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και για την έννοια της φιλίας και την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών Γυμνασίου για το κάπνισμα, την ιστορική του διάσταση, τις συνέπειες και την πρόληψή του, πραγματοποιήθηκε δράση σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη Κοραή.
Επίσης το Κέντρο Πρόληψης συμμετείχε σε Ημερίδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, με τίτλο: “BreakingPoint”.  Παράλληλα ο “Ναυτίλος” συνεργάζεται με πρόσωπα και φορείς της Χίου, των Ψαρών και Οινουσσών, καθώς και άλλων δήμων και περιφερειών για την κάλυψη συγκεκριμένων περιστατικών.