Αρχική Νέα Τοπικά Απολογούνται την Παρασκευή οι 2 συλληφθέντες για μεταφορά προσφύγων Χίο- Ψαρά

Απολογούνται την Παρασκευή οι 2 συλληφθέντες για μεταφορά προσφύγων Χίο- Ψαρά

140

Πήραν προθεσμία και πρόκειται να απολογηθούν την Παρασκευή, οι δύο Χιώτες, οι οποίοι συνελήφθησαν απογευματινές ώρες Τρίτης, 25 Απριλίου 2017, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου.

Είναι κατηγορούμενοι για την παράνομη μεταφορά οκτώ Σύρων προσφύγων στα Ψαρά. Ο 49χρονος επιχειρηματίας Γ.Π. και ο 47χρονος επαγγελματίας Γ.Σ., οργάνωσαν και εκτέλεσαν από κοινού -σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές- τη μεταφορά των οκτώ Σύρων στο ακριτικό νησί των Ψαρών έναντι χρηματικού ανταλλάγματος 320 ευρώ ανά άτομο, ώστε οι πρόσφυγες στη συνέχεια να διαφύγουν στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής, εκμεταλλευόμενοι τους ελέγχους ρουτίνας που πραγματοποιούνται εκεί από τα λιμενικά όργανα κατά την επιβίβαση.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, στην εισαγγελέα Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, η οποία και τους παρέπεμψε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν 48ωρη προθεσμία, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Ο ανακριτής διέταξε την συνέχιση της κράτησής τους, οπότε και μεταφέρθηκαν στο Λιμεναρχείο Χίου.
Επίσης έγινε προσαγωγή ενός ακόμη 42χρονου ημεδαπού.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, «οι δύο συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από οκτώ (08) πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί απογευματινές ώρες της 24/04/17 στην περιοχή »ΛΑΖΑΡΕΤΑ» βορειοδυτικά της ν. Ψαρών, ως τα άτομα που είχαν οργανώσει τη μεταφορά τους από περιοχή της πόλης της Χίου στο λιμένα Λημνιών Βολισσού με χερσαία οχήματα και έπειτα στη ν. Ψαρά με ταχύπλοο σκάφος, με σκοπό στη συνέχεια τη μετάβασή τους, μέσω Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, στον Πειραιά.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν δύο (02) χερσαία οχήματα καθώς και ένα (01) ταχύπλοο σκάφος».