Αρχική Απόψεις Aρθρα Απομονωμένοι και μπερδεμένοι, της Ευαγ. Μανιτσούδη

Απομονωμένοι και μπερδεμένοι, της Ευαγ. Μανιτσούδη

93

Η Δημιουργία προοδευτικού μετώπου στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να αποτραπεί η οπισθοδρόμηση που προκαλούν ο νεοφιλελευθερισμός και η Ακροδεξιά είναι επιβεβλημένη για τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν ακόμα να λέγονται προοδευτικές,
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που θέλει να προσδιορίζεται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρομαι στον αγνό ψηφοφόρο και στην βάση του κόμματος.
Αυτό το διαπιστώσαμε και κατά την -ομιλία στην Χίο της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Α. Παπανδρέου, αλλά και από δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών του.
Αναφέρω, την ομιλία της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο γνώριμο αλλά γερασμένο πλέον παλαιό ΠΑΣΟΚ της Χίου -παρά την πανστρατιά προσκλήσεων- με εμπρηστικές αναφορές όπως – «επιχειρούν να στήσουν ένα βρώμικο 2019» επανάληψη του «βρώμικου 1989» με έμμεση στοχοποίηση του Πρωθυπουργού και απαξιωτική κριτική σε όλα αυτά που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Θεωρίες, συνωμοσίας, ίντριγκες και δήθεν προσπάθεια λεηλατήσεις του εξαϋλωμένου ΠΑΣΟΚ.
Κρίση μεγαλείου και εξουσιομανίας από αυτούς που κυβερνούσαν 40 χρόνια και μας χρεοκόπησαν, που αρνούνται να πληρώσουν τα χρέη του κόμματος τους και κάνουν κριτική στους άλλους, που πιστεύουν ότι η εξουσία τους ανήκει και προς στιγμή τους απέμεινε η έπαρση και η αλαζονεία.
Φέρονται σαν να μην αντιλαμβάνονται ότι η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη και όσο συνεχίζουν να αλιεύουν από τα ίδια νερά με την ακροδεξιά ΝΔ, το πιο πιθανό είναι στην επόμενη Βουλή να νοιώσουν μεγάλες εκπλήξεις, Θεωρούν εχθρό τους τον ΣΥΡΙΖΑ αντί να δουν ένα καθρέφτη και να δουν την αλήθεια που αρνούνται να πιστέψουν.
Να μην ξεχάσω και τον υποψήφιο Δήμαρχο -πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ- ο οποίος προκειμένου να γίνει αρεστός και να ενισχύσει τα αντανακλαστικά της τάξης και ασφάλειας προτείνει την διεκδίκηση της επαναδιατύπωσης των διακρατικών συμφωνιών σε σχέση με το προσφυγικό -μεταναστευτικό. Μάλλον μπέρδεψε τον Δήμο με το Υπουργείο Εξωτερικών.
Καταλαβαίνω απόλυτα την σύγχυση στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και την περίεργη προσκόλληση στην ακροδεξιά πολιτική της ΝΔ, καταλαβαίνω όμως και την απομόνωση του όταν ούτε ένα σοσιαλιστικό, σοσιαλδημοκρατικό, εργατικό κόμμα στον πλανήτη δεν τους στηρίζει σε αυτό το ακραίο αντί ΣΥΡΙΖΑ μένος, και σε σειρά επιλογών που καμία σχέση δεν έχουν με τον χώρο που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.
Παράδειγμα η συμφωνία των Πρεσπών, η απλή αναλογική κλπ Αψυχολόγητες κινήσεις που μαρτυρούν την απόλυτη σύμπλευση με την ΝΔ και ας το αρνούνται. Στόχος τους δεν είναι η αλλαγή πολιτικής αλλά η εξουσία γιατί όλοι αυτοί πιστεύουν ότι τους ανήκει και δεν αντέχουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση της χώρας.
Η μοναξιά του ΠΑΣΟΚ είναι ολοφάνερη γι αυτό τον λόγο επενδύει πλέον στο χθες και στις αναπολήσεις.

Ευαγγελία Μανιτσούδη -εκπαιδευτικός
Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου