Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Απέρριψε το Ειρηνοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα Δήμου για ΒΙΑΛ- νέα προσφυγή σε...

Απέρριψε το Ειρηνοδικείο τα ασφαλιστικά μέτρα Δήμου για ΒΙΑΛ- νέα προσφυγή σε Πρωτοδικείο

116

Απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Χίου προς το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για το χώρο της ΒΙΑΛ και με αίτημα να σταματήσουν οι εργασίες και η είσοδος οικίσκων και κοντεϊνερ εντός του ακινήτου· κρίνοντάς την αβάσιμη.
Τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν εκδικαστεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, εσπευσμένα από την αρχική ημερομηνία της 16ης Ιανουαρίου, και σήμερα το πρωί εκδόθηκε η σχετική απόφαση.
Μετά την ψυχρολουσία από την απόφαση, η αντίδραση από πλευράς Δήμου Χίου ήταν άμεση, με έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Σε αυτήν ελήφθη η απόφαση για κατάθεση νέων ασφαλιστικών μέτρων -πιθανότατα και μέσα στην ημέρα- έτσι ώστε να μην υπάρξει περιθώριο μετακίνησης των κοντεϊνερ από παρακείμενο -ανενεργό-στρατόπεδο του Χαλκειούς στο χώρο της ΒΙΑΛ.
Μάλιστα μετά τη σχετική ενημέρωση από πλευράς Δημάρχου και νομικού εκπροσώπου του Δήμου και την τοποθέτηση των συμβούλων της αντιπολίτευσης που σχολίασαν τη γρήγορη εκδίκαση της απόφασης, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών ώστε να μην γίνει γνωστή η τακτική που θα ακολουθηθεί από πλευράς Δήμου!
Μάλιστα για το σκοπό αυτό ζητήθηκε να αποσυρθούν οι δημοσιογράφοι και η συζήτηση να μην γραφτεί πλέον στα πρακτικά!
Η ίδια πάντως η απόφαση δείχνει και τις επόμενες κινήσεις της Δημοτικής Αρχής!
Όπως σημειώνεται «το παρόν Δικαστήριο έχει αρμοδιότητα μόνο για την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων νομής ήτοι για ζητήματα που άπτονται της ιδιοκτησίας και όχι για τη ρύθμιση προσωρινά της κατάστασης, για την οποία αρμόδιο είναι το Μονομελές Πρωτοδικείο»… Εκεί που όπως φαίνεται θα καταθέσει νέα ασφαλιστικά μέτρα ο Δήμος Χίου!

ΠΗΓΗ: era-aegean.gr
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ