Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αρνείται ότι γίνονται επαναπροωθήσεις ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τι λένε τα...

Αρνείται ότι γίνονται επαναπροωθήσεις ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τι λένε τα δημοσιεύματα

67

«Αρνούμαστε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί επαναπροωθήσεων. Τα ελληνικά σύνορα είναι σύνορα της ΕΕ και λειτουργούμε στο πλαίσιο του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου για την προστασία τους”, απαντά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης σε δημοσιεύματα που επαναφέρουν  το θέμα των επαναπροωθήσεων.

Η απάντηση του Υπουργείου αφού είχε δει τη δημοσιότητα μια πολύμηνη δημοσιογραφική έρευνα 10 κορυφαίων ευρωπαϊκών δημοσιογραφικών οργανισμών (Der Spiegel, Lighthouse Reports, SRF, Rundschau, ARD Monitor, ARD Studio Wien, Libération, RTL Croatia, Novosti και Pointer), όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών.

“Η έρευνα, που είχε προγραμματιστεί να δημοσιοποιηθεί χθες το βράδυ (σ.σ. 6/10/21), αποκαλύπτει ότι πίσω από τα καλυμμένα πρόσωπα όσων επαναπροωθούν παράνομα πρόσφυγες στο Αιγαίο βρίσκονται αξιωματικοί του Ελληνικού Λιμενικού και μάλιστα επίλεκτες δυνάμεις, που έχουν εκπαιδευτεί και είναι επιφορτισμένες με την πρόληψη και την καταστολή σοβαρών εγκληματικών ενεργειών, όπως ομηρίες, τρομοκρατικές ενέργειες, λαθρεμπόριο και ναρκωτικά”, αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Το δελτίο τύπου του Υπουργείου συνεχίζει ως εξής:
“…Οι παράνομες ροές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και θα πρέπει να αποτρέπονται σύμφωνα με την Kοινή Δήλωση του 2016, την οποία η ΕΕ πρέπει να διασφαλίσει ότι εφαρμόζεται σωστά.
Η Ευρώπη παραμένει στόχος κυκλωμάτων λαθροδιακινητών που εκμεταλλεύονται ανθρώπους οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν παράνομα στην ΕΕ.
Δεν ζητάμε συγγνώμη για τη συνεχή προσήλωση μας στο να διαλύσουμε αυτά τα δίκτυα εμπορίας ανθρώπων και να προστατεύσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα».
Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση μνήμης και τιμής στον Ιάσονα Καλαμπόκα
Επόμενο άρθροΣυντονιστική Επιτροπή: ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ- κάλεσμα για εγρήγορση