Αρχική Νέα Τοπικά Ασφαλιστικά μέτρα για τη ΒΙΑΛ και συγκέντρωση στην Αθήνα αποφάσισε ο Δήμος...

Ασφαλιστικά μέτρα για τη ΒΙΑΛ και συγκέντρωση στην Αθήνα αποφάσισε ο Δήμος Χίου

166

Σε λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής θα προχωρήσει ο Δήμος Χίου, ζητώντας να μην προχωρήσουν οι οποιοσδήποτε εργασίες επέκτασης στο Κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Την εισήγηση του Δημάρχου Μανώλη Βουρνού το μεσημέρι της Τρίτης υπερψήφισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου.
«Οποιαδήποτε ενέργεια βελτίωσης των συνθηκών μέσα στη ΒΙΑΛ, όπως εργασίες για την αποχέτευση, ύδρευση κλπ μπορεί να εκτελεστεί» σημείωσε ο κ. Βουρνούς που χαρακτήρισε την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων ως συνέχεια των νομικών μέτρων που έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τη σχετική εξουσιοδότηση στο δικηγόρο Νίκο Νύκτα, από τα Καμπόχωρα, ώστε να προχωρήσει τη σχετική διαδικασία.
Παράλληλα ελήφθη απόφαση για συμμετοχή της Χίου σε κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τη Λέσβο στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Κύριο αίτημα είναι η αποσυμφόρηση των νησιών από τους πρόσφυγες και μετανάστες ενώ θα εκφραστεί η αντίθεση με την μέχρι τώρα κυβερνητική πολιτική.
Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χίου έχει ζητηθεί η συνδρομή της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής έτσι ώστε να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση και Χιώτες που κατοικούν στην Αττική.
Εξάλλου στην Οικονομική Επιτροπή ψηφίστηκε πίστωση έτσι ώστε να καλυφθούν τα έξοδα μετάβασης από τη Χίο και δημοτικών συμβούλων.