Αρχική Νέα Τοπικά Συλλήψεις 13 προσφύγων- μεταναστών για τα επεισόδια σε ΒΙΑΛ-πόλη Χίου

Συλλήψεις 13 προσφύγων- μεταναστών για τα επεισόδια σε ΒΙΑΛ-πόλη Χίου

107

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνελήφθησαν στις 4 Μάη στη Χίο, από αστυνομικούς διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, συνολικά 13 αλλοδαποί, υπήκοοι τρίτων χωρών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία –κατά περίπτωση- για τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης και της απείθειας.
Ειδικότερα, τη συγκεκριμένη μέρα σε χώρο παραμονής αλλοδαπών στην περιοχή Χαλκειός της Χίου,  έλαβε χώρα συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών, στην οποία όπως προέκυψε, συμμετείχαν οι 8 από τους παραπάνω δράστες.
Οι 5 λοιποί συλληφθέντες, εντοπίστηκαν να κινούνται σε δημοτική οδό στην πόλη της Χίου και κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις υποδείξεις των αστυνομικών και προσπάθησαν να διαφύγουν της σύλληψης.
Κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων περιστατικών, πραγματοποιήθηκαν επίσης τρεις προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκαν συνολικά 6 άτομα – αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων  τέσσερις από τους συλληφθέντες για τη συμμετοχή τους στη συμπλοκή που έλαβε χώρα στην περιοχή του Χαλκειού.
Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χίου, διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού των δύο έτερων αλλοδαπών.