Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Axion Hellas σε Χίο και τα Ψαρά

Axion Hellas σε Χίο και τα Ψαρά

519

Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου η μη κερδοσκοπική οργάνωση Axion Hellas, θα επισκεφθεί τα Ψαρά και τη Βολισσό στη βορειοδυτική Χίο.
Η δράση αυτή θα αποτελέσει τον 3ο διάπλου της Axion Hellas για το 2017 και κατά τη διάρκεια της θα διενεργηθούν μικροβιολογικές, αιματολογικές εξετάσεις στους κατοίκους, θα στηθούν ιατρεία 20 ιατρικών ειδικοτήτων, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά.
Οι δραστηριότητες που έχει οργανώσει η Axion Hellas θα πραγματοποιηθούν στα Ψαρά από τις 20 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και στη βορειοδυτική Χίο, στη Βολισσό από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Ιατρεία
Τα ιατρεία που θα στηθούν στα Ψαρά και τη Βολισσό είναι τα εξής: Παιδιατρικό, Παιδογαστρεντερολογικό, Γυναικολογικό, Πνευμονολογικό, Καρδιολογικό, Ενδοκρινολογικό, Γαστρεντερολογικό/Ηπατολογικό, Γενικής Χειρουργικής, Χειρουργικής μαστού, Αγγειολογικό, Οφθαλμολογικό, Νευρολογικό, Πλαστικής χειρουργικής, Δερματολογικό, Ορθοπεδικό, Ουρολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό, Ψυχιατρικής και Οδοντιατρικό. Θα διενεργηθούν τέστ Pap και υπερηχογράφημα μαστού, θυρεοειδούς, κοιλίας και αγγείων.


Οι κάτοικοι των Ψαρών θα μπορέσουν να επισκεφθούν τα ιατρεία την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου και της Βολισσού το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου από τις πρωινές ώρες.

Στα Ψαρά
Την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου στις 20:00, θα δοθούν ομιλίες στην αίθουσα Πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Ψαρών με βασικό θέμα την “Πρόληψη και Υγεία”. Συγκεκριμένα οι ομιλίες αφορούν:’Πρώτες ιατρικές βοήθειες’, ‘Παπ τεστ και εμβόλιο HPV για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας’ και ‘Ενημέρωση για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών’. Την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η ομιλία ‘Ασφαλής χρήση του internet’ από αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στη Βολισσό
Την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία του Χριστού στις 19:30, οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στη Βολισσό.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στα Ψαρά την Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό σχολείο Ψαρών στις 9:00,και στη Βολισσό την Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό σχολείο Βολισσού στις 9:00. Θα περιλαμβάνουν το πρόγραμμα με τίτλο “Σέβομαι την διαφορετικότητα” σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Εκεχειρία και το British Council για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, διάδραση με τις ολυμπιονίκες Βιργινία Κραβαριώτη και Σοφία Παπαδοπούλου, ενημέρωση για την βέλτιστη διατροφή στη φάση ανάπτυξης/εφηβείας και αθλητισμού και παιχνίδι με θεατρικό αυτοσχεδιασμό για τα παιδιά του νηπιαγωγείου.