Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Αυλαία στο χειμερινό Μουσικό Φεστιβάλ Χίου με διπλή εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ, 9/2

Αυλαία στο χειμερινό Μουσικό Φεστιβάλ Χίου με διπλή εκδήλωση στο ΟΜΗΡΕΙΟ, 9/2

71

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου επέστρεψε στην καρδιά του χειμώνα, και αφού έδωσε έμφαση στα μουσικά εκπαιδευτικά προγράμματα, σήμερα Σάββατο (9/2/19) στις 9.00 μ.μ. ολοκληρώνει τις δράσεις του στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο με τους «επιβάτες» ένα εν εξελίξει έργο του Στρατή Βογιατζή και τη συναυλία κλασσικής μουσικής «Winter in Chios».
Οι «επιβάτες» είναι μια κινηματογραφική σπονδυλωτή αφήγηση από στιγμές πραγματικές όσο και φανταστικές, με θέμα το Γηροκομείο Χίου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός», του Στρατή Βογιατζή.
Στη συναυλία κλασικής μουσικής θα παρουσιαστούν έργα σύγχρονων συνθετών, όπως A. Piazzolla, Θ. Αντωνίου, Ι. Psathas, κ.ά και συμπράττουν:
Κωνσταντίνος Δεστούνης, πιάνο
Όλγα Holdorff-Μυριαγκού, βιολί
Μαρία Ανισέγκου, βιολοντσέλο
Θα παρουσιάσουν εξάλλου σε παγκόσμια πρώτη το έργο του Κωνσταντίνου Δεστούνη, Σονάτα για πιάνο και τσέλο.
Οπως και στις άλλες εκδηλώσεις του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, η είσοδος είναι ελεύθερη.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφουν η βιολονίστα Όλγα Holdorff-Μυριαγκού και ο συνθέτης Λευτέρης Βενιάδης, που είναι και οι εμπνευστές και διοργανωτές του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου.
Μάλιστα την Παρασκευή, 8/2/19 μίλησαν στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η Αλλη διάσταση» με τον Κώστα Αρβανίτη.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Allianz, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με την ευγενική υποστήριξη του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, του Δήμου Χίου, της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, και της Aegean Airlines.