Αρχική Uncategorized Αυστηρά μέτρα παραμονή Χριστουγέννων- οικογενειακά τραπέζια μέχρι 9 άτομα

Αυστηρά μέτρα παραμονή Χριστουγέννων- οικογενειακά τραπέζια μέχρι 9 άτομα

139

Εντατικοί έλεγχοι της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων.
Οι έλεγχοι αφορούν στην εφαρμογή των μέτρων αποφυγής
και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκια Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λέσβου, Χίου και Σάμου, θα πραγματοποιούν συστηματικούς ελέγχους σε δημόσιους χώρους, επιχειρήσεις, μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς και σε οδικά δίκτυα, τόσο στα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια.

Με αφορμή την επικείμενη εορταστική περίοδο, υπενθυμίζεται και πάλι σε όλους τους πολίτες ότι επιβάλλεται:
• Η υποχρέωση χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

• Περιορισμός κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω για μετακινήσεις, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου. Εξαιρούνται οι μετακινήσεις πολιτών για την εξυπηρέτηση ζωτικών, προσωπικών ή επαγγελματικών αναγκών τους που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με άλλον τρόπο.

• Απαγόρευση μετακίνησης, με οποιοδήποτε μέσο, εκτός των ορίων της οικείας Περιφέρειας, με εξαίρεση τη μετακίνηση από και προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου.

Κωδικοποιημένα τα μέτρα σημαίνουν:
Οχι σε ρεβεγιόν και σε μεγάλες παρέες.
Στο γιορτινό τραπέζι να βρίσκονται έως δυο οικογένειες και μέχρι 9 άτομα. Τα ίδια άτομα να συναντηθούν και στα δύο γιορτινά τραπέζια.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας 10 το βράδυ με 5 το πρωί θα βρίσκεται σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, χωρίς εξαίρεση Παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
Σαρωτικοί θα είναι οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα και ειδικά στα αστικά κέντρα από την ΕΛ.ΑΣ. και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ιδίως κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Τα παιδιά δεν θα μπορέσουν να βγουν να πουν τα Κάλαντα.
Χώροι λατρείας: Επιτρέπονται οι λειτουργίες Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Φώτα. Ένα άτομο ανά 15 τμ στους ναούς με δυο μέτρα μεταξύ των ατόμων προς κάθε κατεύθυνση. Μέγιστος αριθμός 25 άτομα στις Εκκλησίες και 50 άτομα σε Μητροπολιτικούς Ναούς. Η χρήση μάσκας υποχρεωτική κατά την παραμονή στο χώρο λατρείας.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Χίου ευχαριστούν τους υγειονομικούς
Επόμενο άρθροΠατριαρχικές λειτουργίες Χριστουγέννων & Θεοφανείων από το Φανάρι στην ΕΡΤ3