Αρχική Νέα Τοπικά Αυστηρότερα μέτρα για τις μετακινήσεις στα μικρά νησιά, ζητούν τα Ψαρά (συνέντευξη...

Αυστηρότερα μέτρα για τις μετακινήσεις στα μικρά νησιά, ζητούν τα Ψαρά (συνέντευξη Κ. Βρατσάνου)

94

«Πρόσφατα πήραμε μια απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο που ζητούμε να ενταθούν τα μέτρα, ιδιαίτερα για τα μικρά νησιά, που καταλαβαίνετε σε πόσο δυσχερέστερη θέση είναι με τα υπόλοιπα μέρη της πατρίδας μας», δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Δήμαρχος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών Κώστας Βρατσάνος.
«Η αλήθεια είναι ότι βιώνουμε μια πολύ παράξενη και δύσκολη κατάσταση. Η ανησυχία των κατοίκων είναι πολύ μεγάλη και έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη από την ανακοίνωση του πρώτου καταγεγραμμένου κρούσματος κρούσματος κορονοϊού στη Χίο», σημείωσε ο κ. Βρατσάνος.
Σημείωσε ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική σχετικά με την επίσκεψη πολιτών από άλλα μέρη. «Ζητάμε να μειωθούν στο ελάχιστο η έλευση ανθρώπων στα νησιά. Και για τους μόνιμους κατοίκους να νομοθετηθεί η υποχρεωτική καραντίνα, με τις αντίστοιχες κυρώσεις για αυτούς που δεν την τηρούν», μας είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.
Ισως είναι η πρώτη φορά που τόσο στα Ψαρά των 400 μόνιμων κατοίκων, όσο και στα άλλα μικρά νησιά, δεν θέλουν να δουν επισκέπτες αυτό το Πάσχα…
Σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς που δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι Ψαρών, σημείωσε ότι η πολύ μεγάλη πλειοψηφία έχει μείνει στο νησί. «Πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για τους εκπαιδευτικούς που έχουν φύγει και θα γυρίσουν, να μπουν επίσης σε υποχρεωτική καραντίνα», επέμεινε στη λήψη μέτρων ο κ. Βρατσάνος. Επίσης ζητήθηκε και εφαρμόζεται από τη στρατιωτική διοίκηση να μην αλλάζει κάθε εβδομάδα η διμοιρία των στρατιωτών που βρίσκονται στο φυλάκιο των Ψαρών.
Σε ότι αφορά την συγκοινωνία, τα δρομολόγια γίνονται κανονικά. Ετσι δεν υπάρχει θέμα ανεφοδιασμού του νησιού.
«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τελειώσει γρήγορα αυτή η κατάσταση, έτσι ώστε να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς», κατέληξε ο κ. Βρατσάνος.