Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις «Αυτά τα Χριστούγεννα γινόμαστε όλοι παιδιά!», με το Μουσικό Σχολείο

«Αυτά τα Χριστούγεννα γινόμαστε όλοι παιδιά!», με το Μουσικό Σχολείο

118

“Στο πλαίσιο της επικοινωνίας του σχολείου μας με την τοπική κοινωνία, επιδιώκουμε σταθερά τη συμμετοχή μας σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις που προάγουν τη μουσική τέχνη, προβάλλουν τη δουλειά των μαθητών και των καθηγητών μας και δηλώνουν έμπρακτα τη σταθερή προσήλωση του σχολείου μας στις έννοιες της συνεργασίας και της συναδέλφωσης”, σημειώνεται σε Δελτίο Τύπου του Μουσικού Σχολείου Χίου. .
Έτσι, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για τις επόμενες μέρες έχουν ως εξής:
Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι, ομάδα μαθητών με παραδοσιακά και κλασικά όργανα θα επισκεφτούν το δημοτικό σχολείο του Κάμπου και θα συμμετάσχουν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή που ετοιμάζει το προσωπικό των ΔΥΕΠ ( Δομές Εκπαίδευσης Προσφύγων) για τους μαθητές τους.
Την επόμενη μέρα, 21 Δεκεμβρίου, το πρωί, η παραδοσιακή χορωδία του Μουσικού Σχολείου στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών θα τραγουδήσει τα κάλαντα:
• Στις 08:30 π.μ. στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
• Στις 09:30 π.μ στο Δημαρχείο Χίου
• Στις 10:00 π.μ στις γειτονιές του Κάστρου.
• Στις 10:30 π.μ στην κεντρική αγορά της Χίου (Απλωταριά)
Επίσης, την ίδια μέρα, Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018, στις 8 : 15 μ.μ., στο Ομήρειο Π.Κ.Δ. Χίου ταξιδεύουμε πίσω στο παρελθόν και, με γέφυρα τραγούδια και μουσικά θέματα από την κινηματογραφική μουσική, ανταμώνουμε όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι μουσικοί επί σκηνής, μετά από ένα όμορφο ταξίδι προετοιμασίας που ξεκίνησε τον Οκτώβριο.
Τέλος, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, στις 6.00 μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, η βυζαντινή χορωδία του Σχολείου θα ψάλλει βυζαντινούς και εκκλησιαστικούς ύμνους των Χριστουγέννων σε συνεργασία με τη βυζαντινή και εκκλησιαστική Χορωδία της Σχολής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου και τη βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου.

Συνεργασία με Φιλαρμονική
“Μέσω της μουσικής αυτής συνεργασίας της Φιλαρμονικής και του Μουσικού Σχολείου Χίου, με τίτλο «Αυτά τα Χριστούγεννα γινόμαστε όλοι παιδιά!»… ελπίζουμε να σας ταξιδέψουμε στον κόσμο και στις περιπέτειες κινηματογραφικών ηρώων με οδηγό το συναίσθημα και τη φαντασία, όπως μοναδικά μπορεί η Τέχνη της μουσικής να αποκαλύψει…”
Ευχές για καλές γιορτές !” , καταλήγει το δελτίο τύπου που υπογράφει:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ