Αρχική Απόψεις Aρθρα Αυτή είναι η “τιμή” στους νεκρούς της Μαρφίν, του Ν. Μπογιόπουλου

Αυτή είναι η “τιμή” στους νεκρούς της Μαρφίν, του Ν. Μπογιόπουλου

170

Μετά τον σάλο λόγω των αποκαλύψεων η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι “παραιτείται” από την προσφυγή της στο ΣτΕ όπου ζητούσε αναίρεση (!) της δικαίωσης των συγγενών των νεκρών από τα δικαστήρια!
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 7 Μαΐου 2020

Το Σάββατο η κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, η Πολιτεία, δια της Προέδρου της Δημοκρατίας, πολιτικά κόμματα όπως το ΚΙΝΑΛ, προχωρούν στην τοποθέτηση “τιμητικής πλακέτας” στο σημείο που έχασαν τη ζωή τους τα τρία τραγικά θύματα του εγκλήματος που διαπράχτηκε πριν από 10 χρόνια στο υποκατάστημα της Μαρφίν.

Είναι η ίδια κυβέρνηση και το ίδιο κράτος που τον Νοέμβριο του 2019 υπέβαλλαν και τον Μάρτιο του 2020 (πριν ένα μήνα) κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας την αίτηση αναίρεσης (!) του Δημοσίου κατά των αποφάσεων των διοικητικών δικαστηρίων που δικαιώνουν τους συγγενείς των θυμάτων!

Μετά τα στοιχεία που παρέθεσε ο Νίκος Μπογιόπουλος στο ραδιόφωνο του Real (Πέμπτη 7/5/2020) για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης και για το γεγονός ότι 20 μέρες μετά την απόδοση… “τιμής”, στην δικάσιμο που έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου 2020, το Ελληνικό Δημόσιο – με πρωτοστάτες το υπουργείο Εργασίας και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – ζητά την αναίρεση της δικαίωσης των συγγενών των θυμάτων από τα διοικητικά δικαστήρια, ας αποφανθεί ο ακροατής/αναγνώστης:

Τι είναι “τιμή”, τι είναι “σεβασμός”, τι είναι “εθνική ενότητα” και τι είναι “πολιτική τυμβωρυχία”, “πολιτική σκοπιμότητα”, “πολιτική αναίδεια”, “πολιτική χυδαιότητα” “πολιτική υποκρισία”. Και τι, τελικά, σημαίνουν λέξεις όπως “ντροπή” και “φιλότιμο”.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:

Αυτή είναι η “τιμή” στους νεκρούς της Μαρφίν – Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πολιτική τυμβωρυχία! (Ν. Μπογιόπουλος -Real fm) from imerodromos on Vimeo.

Κυβέρνηση: “Παραιτούμαστε από την αναίρεση”

Ενα 24ωρο μετά τις αποκαλύψεις του Νίκου Μπογιόπουλου στον Realfm και τον σάλο που προκλήθηκε, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να μετατρέψει την ανάγκη σε… φιλοτιμία και να ανακοινώσει ότι “θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin”.

Συγκεκριμένα από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

“Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin. Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ”.