Αρχική Νέα Τοπικά Αυτοδιοικητικοί αλληλέγγυοι στο Δ. Λαβατσή

Αυτοδιοικητικοί αλληλέγγυοι στο Δ. Λαβατσή

68

Εβδομήντα οκτώ πολίτες- αιρετοί από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπογράφουν κείμενο συμπαράστασης στο μέλος της δημοτικής παράταξης “Χιακή Συμπολιτεία”, στον οποίο έχει υποβάλλει μήνυση και αγωγή (ύψους 100.000 ΕΥΡΩ) ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, ως αποζημίωση για “ηθική βλάβη”, για τα όσα έγραψε εναντίον του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Στο κείμενο συμπαράστασης, τα σχόλια στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζονται ως “πολιτική κριτική”. Σημειώνεται ότι αυτή “αφορούσε την αδράνεια εκ μέρους του Δήμου Χίου, στο άνοιγμα χώρων που θα μπορούσαν να προφυλάξουν προσωρινά τους πρόσφυγες και μετανάστες από την έκτακτη και δριμεία κακοκαιρία που έθετε σε κίνδυνο τη ζωή τους, την πρώτη εβδομάδα του Γενάρη 2020. Αυτή η κριτική συμπεριελάμβανε και την αναπαραγωγή από τον Στ. Κάρμαντζη της ψευδούς είδησης για ένα (ανύπαρκτο) σχέδιο «να μεταφερθούν 250 εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη» και η επισήμανση του ψεύδους αυτού”.

“Θεωρούμε, ότι μια καθαρά πολιτική αντιπαράθεση δε μπορεί να μετατρέπεται σε δικαστική, με εξοντωτικές αξιώσεις. Καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Δ. Λαβατσή“, σημειώνεται στην Δήλωση συμπαράστασης στο Δ. Λαβατσή.

Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974.

Διαφήμιση