Αρχική Νέα Τοπικά Αυτόφωρη διαδικασία για 2 υπαλλήλους της Περιφερειακής Αρχής Χίου, για φωτιστικά χωρίς...

Αυτόφωρη διαδικασία για 2 υπαλλήλους της Περιφερειακής Αρχής Χίου, για φωτιστικά χωρίς καπάκια!

171

Για την προσεχή Τρίτη, 27 Αυγούστου, ορίστηκε τακτική δικάσιμος των δύο υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου που με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, 24/8, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου.
Οι προϊστάμενοι στην υπηρεσία Τεχνικών Έργων και των προμηθειών της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, βρέθηκαν την Παρασκευή το απόγευμα να συλλαμβάνονται, κατόπιν εισαγγελικής εντολής διότι σε στύλους φωτισμού εντός του οικοπέδου του Περιφερειακού Μεγάρου υπήρχαν γυμνά καλώδια, αφού απουσίαζαν τα καπάκια από τους στύλους.
Το βράδυ της Παρασκευής, μετά την κατάθεσή τους αφέθηκαν ελεύθεροι και σήμερα Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 μετά τις 3.00 μ.μ. που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο ορίστηκε όπως είπαμε τακτική δικάσιμος, μετά το σχετικό αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροί τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαμε από το βράδυ της Παρασκευής με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του, λίγο πριν το τέλος του ωραρίου των υπηρεσιών, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης επισήμανε ότι υπήρχε πρόβλημα με στύλους, που λείπουν τα καπάκια, και ζητούσε άμεσες ενέργειες.


Αυτό που φαίνεται ότι έγινε εκείνη την ώρα ήταν να γίνει διακοπή στην παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος και τουλάχιστον στους δύο στύλους που είναι στην πίσω είσοδο της Περιφέρειας, να σφραγιστούν τα κενά με ταινίες (όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες).
Κατά την ακροαματική διαδικασία της 27ης Αυγούστου οι δύο υπάλληλοι αναμένεται να δώσουν απαντήσεις για το πώς συνέβησαν τα γεγονότα.


Ανάλογο πρόβλημα με το καπάκι, διαπιστώσαμε σήμερα το πρωί ότι έχει και ο στύλος, κοντά στο περίπτερο, στη γωνία για Απλωταριά.

Το ερώτημα είναι βέβαια γιατί θεωρήθηκε αναγκαίο να γίνει ενημέρωση και στην Εισαγγελία Χίου, μετά το σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο, από την ώρα που προσωρινά τουλάχιστον είχε δοθεί λύση και με δεδομένο ότι όποια ενέργεια για αντικατάσταση των καπακιών των στύλων ή του συνεργείου που θα αναλάμβανε τη συντήρησή τους, αφορά έργο που πρέπει να εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας μετά από εισήγηση των υπηρεσιών μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.
Εκτός και αν έτσι έχει ληφθεί το μήνυμα μετά το τραγικό δυστύχημα με τη μπασκέτα στην περιοχή της Δασκαλόπετρας…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟ 8ος Ημιμαραθώνιος Χίου την Κυριακή, 25 Αυγούστου
Επόμενο άρθροΜεγάλη φωτιά στη Σάμο, εκκενώθηκαν ξενοδοχεία