Αρχική Νέα Τοπικά Χιακή Συμπολιτεία για πολιτισμό: Στραβά αρμενίζει ο δήμαρχος, στραβά και το πλήρωμα

Χιακή Συμπολιτεία για πολιτισμό: Στραβά αρμενίζει ο δήμαρχος, στραβά και το πλήρωμα

126

“H δημοτική αρχή Κάρμαντζη απέδειξε, για ακόμα μια φορά, ότι η όποια συνεργασία με τις άλλες παρατάξεις δεν την αφορά, παρ’ εκτός αν αυτές συμφωνούν με τις επιδιώξεις και τις αποφάσεις της.
Την περασμένη βδομάδα καλέστηκε συνάντηση για να συζητηθεί το θέμα του Cine-κήπος, το οποίο και τελικά ιδιωτικοποιείται μετά και τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πλην Χιακής Συμπολιτείας και Λαϊκής Συσπείρωσης”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Χιακή Συμπολιτεία με τίτλο: “Στραβά αρμενίζει ο δήμαρχος, στραβά κ το πλήρωμα – Ο πολιτισμός στο απόσπασμα”.

“Στη συνάντηση, συνεχίζεται στην ανακοίνωση, συμμετείχαν εκτός από εκπροσώπους, δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ο πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Χίου και ο ιδιώτης.
Μετά από δίωρη και πλέον συζήτηση, ο κ. Μισόβουλος, πρόεδρος της ΔΗΚΕΧ, απεφάνθη ότι εκείνος δεν κάλεσε κανέναν να συζητήσει το θέμα και ήταν κάποιες από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που κάλεσαν τη συνάντηση, οπότε ο ίδιος δεν σκοπεύει να επαναφέρει το θέμα προς συζήτηση την επόμενη χρονιά, καθώς αυτό αφορά τη ΔΗΚΕΧ και μόνο. Τη ΔΗΚΕΧ στην οποία δεν εκπροσωπούνται όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου και στην οποία η δημοτική αρχή έχει την πλειοψηφία.
Προφανώς, ακολουθώντας τα βήματα του επικεφαλής της παράταξής του και δημάρχου Χίου, ο διορισμένος από τον δήμαρχο και μη εκλεγμένος στο δημοτικό συμβούλιο κ. Μισόβουλος, εκτιμά ότι δεν θα πρέπει να κρίνεται και να λογοδοτεί, θεωρώντας τη ΔΗΚΕΧ τσιφλίκι του. Προφανώς ο κ. Μισόβουλος θεωρεί ότι έχει κάθε δικαίωμα να απαξιώνει τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, αλλά και κοινωνικούς φορείς, κινούμενος έτσι και στη «γραμμή» του δημάρχου. Αν έτσι εννοεί τη συνεργασία η δημοτική αρχή, μάλλον πρέπει να κοιτάξει σε κάποιο λεξικό για την έννοια της λέξης.
Ωστόσο, το τραγικότερο όλων είναι ότι είμαστε στην αρχή ενός καλοκαιριού που, όπως όλα δείχνουν, θα είναι φτωχότερο πολιτιστικά από κάθε άλλο. Η δημοτική αρχή δεν έχει κανένα σχεδιασμό, πέραν ίσως των πεταλούδων που «κόσμησαν» την κεντρική πλατεία για να ανεβάσει το ηθικό των δημοτών. Συνεχίζοντας την παράδοση της προηγούμενης, που έκλεισε το ΔΗΠΕΘΕ, η δημοτική αρχή Κάρμαντζη ιδιωτικοποιεί το θερινό σινεμά, αφού δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η υποδομή του είναι εργαλείο για να γίνουν και άλλες δράσεις, πλην των προβολών ταινιών, ενώ δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός για τους επόμενους μήνες. Ευτυχώς τη «γλίτωσε» το θέατρο Καστρομηνά, αφού και τα μέλη του ΔΣ της ΔΗΚΕΧ της συμπολίτευσης αρνήθηκαν να ψηφίσουν την ιδιωτικοποίηση του. Ο κορωνοϊός είναι μια παράμετρος, ωστόσο δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι, αφού θα μπορούσαν να είχαν προγραμματιστεί δράσεις αξιοποιώντας και το εγχώριο πολιτιστικό δυναμικό.
Καλό «πολιτιστικό» καλοκαίρι λοιπόν!
Χιακή Συμπολιτεία”.

Διαφήμιση