Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Chios Music Festival: Jazz συναυλία με τον Πέτρο Κλαμπάνη στα Καρδάμυλα (2/8)

Chios Music Festival: Jazz συναυλία με τον Πέτρο Κλαμπάνη στα Καρδάμυλα (2/8)

234

Αμφιθέατρο «Αδαμάντιος Λεμός», Καρδάμυλα, ώρα 21:00
Jazz συναυλία με τον Πέτρο Κλαμπάνη
Συμμετέχουν
Demetrios Karamintzas, όμποε
Σπύρος Τζέκος, κλαρινέτο
Όλγα Holdorff – Μυριαγκού, βιολί
Wolfgang Bender, βιολί
Leila Weber, βιόλα
Martin Smith, βιολοντσέλο

«Ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τον καθένα από μας, τον προσωπικό μας χαρακτήρα, τη μοναδικότητά μας; Η πρώτη απάντηση που μου ήρθε στο μυαλό είναι ότι ο χαρακτήρας είναι σχεδιασμένος από όλα τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις ιδέες, τις φαντασιώσεις αλλά και τις εμπειρίες που έχουμε στη ζωή μας. Αν χρωματίζαμε κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία με ένα χρώμα, τότε ο καθένας μας θα μπορούσε να είναι σαν μια μοναδική σύνθεση χρωμάτων, το μίγμα των οποίων οδηγεί στη δική μας, απόλυτα προσωπική σκιά.» Αυτός ο συνειρμός αποτέλεσε το εφαλτήριο για το νέο άλμπουμ του μπασίστα και συνθέτη Πέτρου Κλαμπάνη, με τίτλο Chroma, που έχει επιρροές από μεσογειακούς και βαλκανικούς παραδοσιακούς ήχους, «κλασικούς χρωματισμούς» αλλά και πινελιές από την ποικιλόμορφη τζαζ σκηνή της Νέας Υόρκης, όπου ο Πέτρος Κλαμπάνης ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια.
Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του πρώτου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, συμπράττει με εξαμελές σχήμα μουσικής δωματίου, και το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα, σχεδόν συμφωνική δουλειά σύγχρονης τζαζ.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης, τον οποίο το περιοδικό JazzTimes περιέγραψε σαν έναν «έξοχο μπασίστα και συνθέτη», μεγάλωσε στην Ελλάδα, περιστοιχισμένος από την συμβολή της Μεσογειακής και Βαλκανικής μουσικής.
Συνέχισε τις σπουδές του στην κλασική και jazz μουσική στην Αθήνα, το Άμστερνταμ και τη Νέα Υόρκη πριν αναδυθεί στην jazz σκηνή της Νέας Υόρκης. Εκεί έχει παίξει δίπλα σε μερικούς από τους πιο φημισμένους μουσικούς της πόλης.
Ο δίσκος του Minor Dispute επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα Jazz albums του 2015 στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR), ενώ το πρόσφατο άλμπουμ του Chroma έχει κερδίσει εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή τύπο.