Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ξεχωριστή παρουσία Χίου στη Διεθνή Εκθεση Σμύρνης- χαιρετισμός Γενικής Προξένου

Ξεχωριστή παρουσία Χίου στη Διεθνή Εκθεση Σμύρνης- χαιρετισμός Γενικής Προξένου

338

Αφιερωμένη στη Χίο ήταν η βραδιά του Σαββάτου στη Διεθνή Τουριστική Εκθεση της Σμύρνης (“Travel Turkey” η οποία διεξήχθη από 7 έως 10 Δεκεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Σμύρνης), μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Χίου και του Επιμελητηρίου του νησιού. Σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Σμύρνης η τουριστική κίνηση από την Τουρκία προς τα νησιά του Αιγαίου έχει αυξηθεί· με τη Χίο να είναι κοντά στους 85.000 επισκέπτες από τη γείτονα χώρα.

Στο σύντομο χαιρετισμό της η Γενική Πρόξενος Αργυρώ Παπούλια, αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς της Σμύρνης και της Χίου που ανάγονται στην περίοδο των Ομηρικών χρόνων, σημειώνοντας ότι το χρώμα που συνδέει τις σχέσεις των δυο λαών είναι το γαλάζιο του Αιγαίου και όχι το γκρί.

«…Εφέτος ήταν μια σημαντική χρόνια που έσπασαν όλα τα ρεκόρ στις διμερείς σχέσεις στους τομείς του εμπορίου και του τουρισμού. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που συμβάλαμε και εμείς, τα στελέχη του Γενικού Προξενείου Σμύρνης, με 61.000 θεωρήσεις (visas) στην κατεύθυνση αυτή», σημειώνει εξάλλου στην προσωπική της σελίδα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνίδα Πρόξενος.

“Η εξαιρετική παρουσία του περιπτέρου συμπληρώθηκε από το κάλεσμα για μια Χιώτικη βραδιά, σε τουριστικούς πράκτορες και παράγοντες του τουρισμού, που συνδιοργάνωσαμε μαζί με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Χίου”, σημειώνει σε δική του ανάρτηση ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.
«Η περσινή επιτυχία ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική. Συγχαρητήρια σε όλους όσους προσπάθησαν, και ιδιαιτέρως στους μουσικούς και χορευτές που ήλθαν εθελοντικά. Μία συντονισμένη προσπάθεια όλων που δημιουργεί πολύ καλές προσδοκίες», καταλήγει ο Δήμαρχος.

Ικανοποίηση από το Επιμελητήριο
«Υλοποιώντας την πάγια φιλοσοφία «η ισχύς εν τη ενώσει» όλοι οι φορείς (Επιμελητήριο, Δήμος Χίου, Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Χίου, Σύνδεσμος Ξενοδόχων Χίου και μεμονωμένοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και όχι μόνο βρέθηκαν σε ένα καλαίσθητο Εκθεσιακό Περίπτερο, το οποίο υποδέχθηκε χιλιάδες επισκέπτες στους οποίους προβλήθηκαν οι ομορφιές του νησιού μας», τονίζει σε σχετικό δελτίο τύπου το Επιμελητήριο Χίου.
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις κυρίως με τουριστικά πρακτορεία από τη γειτονική χώρα με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών επιχειρηματικών συνεργασιών.

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου στην κατάμεστη Αίθουσα του Kaya Prestige παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν 120 περίπου Τούρκων προσκεκλημένων , τουριστικών επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, και θεσμικών παραγόντων (εκπροσώπων Επιμελητηρίων, Δημάρχων κ.α.).
Τόσο το Εκθεσιακό Περίπτερο όσο και το δείπνο πλαισιώθηκαν από παραδοσιακούς και σύγχρονους χορούς και τραγούδια από Χιώτικα σχήματα, τα οποία έδωσαν μία ξεχωριστή νότα στις εκδηλώσεις και πραγματικά κέρδισαν τις εντυπώσεις.


Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Μουσικών Χίου , το Λαογραφικό Πολιτιστικό Όμιλο «Λέων Αλλάτιος», τo Τμήμα Μαγειρικής της Σχολής Professional Studies in Data, καθώς και τη Σχολή Χορού της Λίας Δημητροπούλου».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ