Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Χιώτες πρόσκοποι, δράσεις στο Let’s Do It Greece 2018

Χιώτες πρόσκοποι, δράσεις στο Let’s Do It Greece 2018

92

Με κεντρικό σύνθημα το «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», πραγματοποιείται και φέτος, την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, η πανελλήνια εθελοντική δράση Let’s Do It Greece, στην οποία θα πάρουν μέρος και οι Χιώτες πρόσκοποι.
Η φετινή θεματική είναι «Νεολαία και Εθελοντισμός», με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας σε πρωταγωνιστικό ρόλο,λ ενώ η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές πανελλαδικά.
Οι Πρόσκοποι της Χίου την Κυριακή το πρωί σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα βρεθούν στα παρακάτω σημεία:
Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου, θα ζωγραφίσει επιδαπέδια παιχνίδια στην αυλή του 7ου Δημοτικού Σχολείου
Το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χίου, θα καθαρίσει την παραλία στο Κοντάρι και θα συντηρήσει την παιδική χαρά στο Πάρκο Θελούδη.
Το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου, θα συντηρήσει τον αύλειο χώρο στο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μάρκου στο Βροντάδο.
Οι Πρόσκοποι της Χίου, καλούν κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στις παραπάνω δράσεις και να βοηθήσει για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Να σημειώσουμε ότι η φετινή πανελλαδική εκστρατεία τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.
Η δράση οργανώνεται σε όλη την Ελλάδα με τη συνεργασία και την υποστήριξη των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών & Μεταφορών, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.
Η απήχηση της δράσης του 2017 ξεπέρασε τις 100.000 άτομα, ενώ η Εβδομάδα Εθελοντισμού Let’s Do It Greece είχε ως αποτέλεσμα να συμμετέχουν περισσότερα από 1.400 σχολεία (το 10% των σχολείων της χώρας), δίνοντάς τους την ευκαιρία να ενσωματώσουν τις σχετικές δραστηριότητες στην καθημερινότητα της σχολικής μονάδας.