Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Χωρίς αγάπη, η ταινία της Παρασκευής από την Κινηματογραφική Λέσχη

Χωρίς αγάπη, η ταινία της Παρασκευής από την Κινηματογραφική Λέσχη

38

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου πραγματοποιεί την προβολή της ρωσικής ταινίας “Χωρίς Αγάπη” την Παρασκευή 30-11-2018 και ώρα 20:30 στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ..

Συγκεκριμένα πρόκειται για Ρώσο- γαλλική παραγωγή, παραγωγή  2017και διάκρειας 127’.
Σκηνοθεσία: Αντρέι Σβιάγκιντσεφ
Σενάριο: ΌλεγκΝέγκιν, Αντρέι Σβιάγκιντσεφ
Πρωταγωνιστούν: ΜαριάναΣπίβακ, Αλεξέι Ροζίν, Ντάρια Πισάρεβα

Διακρίσεις:
Υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας (2018),
Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 70ο Φεστιβάλ Κανών,
Βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Λονδίνου.

Η Ζένια και ο Μπόρις είναι στα πρόθυρα του διαζυγίου. Προσπαθούν να ξεκινήσουν μια καινούργια ζωή, ο καθένας με άλλο σύντροφο αλλά στο μέλλον τους δεν υπάρχει θέση για τον Αλιόσα, τον 12χρονο γιο τους. Κανένας από τους δύο δεν θέλει να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού και σκαρφίζονται κάθε πιθανή δικαιολογία για να τον ξεφορτωθούν. Η μοίρα δίνει αναπάντεχη λύση στο δίλημμα τους όταν το αγόρι εξαφανίζεται μετά από ένα βίαιο τσακωμό.

Ο Αντρέι Σβιάγκιντσεφ (Λεβιάθαν) στην μόλις 4η ταινία του μας παρουσιάζει μια επώδυνα ειλικρινή ταινία, η οποία αν και ξεκινάει ως ένα μπεργκμανικής υφής οικογενειακό δράμα με καλογραμμένους διαλόγους και στιβαρές ερμηνείες σταδιακά μετατρέπεται σε ένα θρίλερ μυστηρίου που καθηλώνει. Με αφορμή το τέλος ενός γάμου, ο σκηνοθέτης μιλάει με τον πλέον απαισιόδοξο τρόπο για το τέλος μιας κοινωνίας βαθιά διαβρωμένης όπου επικρατεί ο νεοπλουτισμός και μια κυνική αντιμετώπιση των πάντων. Η σκηνοθετική προσέγγιση του Σβιάγκιντσεφ είναι χαρακτηριστική της φιλμογραφίας του με την υπέροχη φωτογραφία να έχει ρόλο πρωταγωνιστή.