Αρχική Απόψεις Aρθρα Χορταριασμένος ο Δημοτικός Κήπος Χίου, της Ευγενίας Ασλανίδη

Χορταριασμένος ο Δημοτικός Κήπος Χίου, της Ευγενίας Ασλανίδη

374

Στη μικρή μας πόλη σήμερα, 11 Μαίου του 2020, πρώτη μέρα λειτουργίας της αγοράς, μετά από ένα δίμηνο περίπου καραντίνας, όλα έμοιαζαν να λειτουργούν κανονικά, αν δεν ήταν η μάσκα, να σηματοδοτεί την εκτός κανονικότητας, ζωή μας.

Αυτό μόνο, γιατί  κατά τ’ άλλα, ένας αχταρμάς επικρατούσε στο θέμα της μάσκας.  Ποιοι φορούν; Ποιοι επιβάλλεται να φορούν;  Δεν έχω καταλάβει από τις μέχρι τώρα οδηγίες που δίνονται, εγώ πάντως φορούσα, τι στο καλό, πάνω από διακόσιες έραψα, να μη βάλω μια;

Τέλος πάντως δεν είναι αυτό το θέμα μου.

Έχοντας υιοθετήσει με τη φίλη μου την Ελένη, την τακτική να παίρνουμε τον καφέ μας στο χέρι και να περπατάμε σε μέρη με άπλα, ώστε να μην συνωστιζόμαστε, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τον Δημοτικό μας Κήπο.

Να περπατήσουμε στα όμορφα δρομάκια του  και να καθίσουμε σε ένα από τα παγκάκια του, σε αυτό το υπέροχο τοπίο, που δεν έχουν το προνόμιο να το διαθέτουν όλες οι πόλεις.

Από την είσοδο και μέχρι το άγαλμα του Κανάρη, ο κήπος ήταν αξιοπρεπώς νοικοκυρεμένος, αλλά όλα τα παγκάκια κατειλημμένα.

Με τον καφέ στο χέρι πάντα, προχωρήσαμε στα ενδότερα…


Τώρα που γράφω, ξαναφούντωνει μέσα μου, ο θυμός που με έπιασε, όταν αντίκρισα τον χορταριασμένο, τον αφημένο στην εγκατάλειψη, Κήπο μας.

Δυο μήνες η πόλη ήταν άδεια, αλλά ο Δήμος λειτουργούσε. Εκτός αν είχε κλείσει και δεν μου το ’πε κανείς…

Δεν σκέφτηκε ΕΝΑΣ, ένας από τη Δημοτική Αρχή, να εκμεταλλευτεί την ησυχία της πόλης, να ρίξει μέσα τα συνεργεία να τον κάνει λαμπίκος;


Δεν σκέφτηκε ΕΝΑΣ ότι με το άνοιγμα του καιρού και την ελάφρυνση των μέτρων κατά του ιού, θα μαζεύονταν εκεί παππούδες και μανούλες με παιδιά, τουλάχιστον;

Δεν σκέφτηκε ΕΝΑΣ, ότι θα ήταν μια σημαντική διέξοδος για ασφαλή περίπατο, ο  πανέμορφος αστικός μας πνεύμονας;

Δεν το σκέφτηκε!


Σκέφτηκε ωστόσο να στολίσει με τουλίπες και πεταλούδες τα δένδρα της πλατείας, για να δώσει πασχαλιάτικο χρώμα, υποθέτω, στην άδεια πόλη. Ομολογώ δεν τα είχα προσέξει. Τα εντόπισα στην έξοδο. Πιο άσχημο στολισμό δεν έχω δει, αλλά ούτε αυτό είναι το θέμα μου, άλλωστε αυτά είναι γούστα. Και πώς να κατηγορήσεις κάποιον για το άσχημο γούστο του.


Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον κατηγορήσεις, γιατί  αυτό το κιτσαριό και μάλιστα το άχρηστο, το αγόρασε με δικά μας λεφτά. Τα οποία μπορούσε κάλλιστα να διαθέσει για τη φυσική ομορφιά της πλατείας και του Κήπου.

Αύριο πρωί –πρωί, να ανασκουμπωθεί η Δημοτική Αρχή, να ξεχορταριάσει  τα  ενδότερα του Δημοτικού Κήπου, γιατί από βιτρίνες και μάλιστα κακόγουστες δεν έχουμε ανάγκη την παρούσα στιγμή.


Υ.Γ. Δε γνωρίζω ποια πολιτική διέπει τη λειτουργία του αναψυκτηρίου, αλλά η εξωτερική εικόνα του, είναι το ίδιο απογοητευτική.

Ευγενία Ασλανίδη

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚατάργηση της τροπολογίας για κάμερες στις τάξεις ζητούν χιλιάδες πολίτες
Επόμενο άρθροΕνάμισι δευτερόλεπτο φως, η νέα νουβέλα του Γ. Μακριδάκη