Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Χρηματοδότηση νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές για διαχείριση αποβλήτων

Χρηματοδότηση νησιών που δέχονται προσφυγικές ροές για διαχείριση αποβλήτων

72

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με σημερινή του ανακοίνωση γνωστοποιεί την άμεση ενεργοποίηση προγράμματος ύψους 3 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση αποβλήτων σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που δέχονται προσφυγικές ροές.
Η κατανομή του ποσού που δικαιούται κάθε νησιωτικός δήμος είναι ανάλογος με το ύψος των προσφυγικών ροών μεταξύ 2014-2017. Το ποσό που αντιστοιχεί στο Δήμο Χίου ανέρχεται στα 480.000 ευρώ.
Μέσα από την πρόταση που θα καταθέσει ο Δήμος θα μπορέσει να κατασκευάσει εγκαταστάσεις και να προμηθευτεί εξοπλισμό για τη μεταφορά, ανακύκλωση και διάθεση αποβλήτων άμεσα συνδεδεμένων με τις προσφυγικές ροές (π.χ. λέμβους, μηχανές, σωσίβια).
Μέσα από την αξιοποίηση αυτής της έκτακτης, ανταποδοτικού χαρακτήρα, χρηματοδότησης δίνεται από την κυβέρνηση η δυνατότητα στο Δήμο να αντιμετωπίσει επαρκώς και χωρίς ιδία επιβάρυνση τις αυξημένες ανάγκες διαχείρισης αποβλήτων λόγω των προσφυγικών ροών, αλλά και να αναβαθμίσει γενικότερα το επίπεδο των σχετιζόμενων εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού,
σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου του Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.