Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλλι Μάκι

Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλλι Μάκι

107

Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλλι Μάκι
(The happiest day in the life of Olli Maki), είναι ο τίτλος της ταινίας που φιλοξενείται απόψε, Παρασκευή 03-11-2017, από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου, στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ και ώρα 20:30.

Φιλανδία – Γερμανία – Σουηδία / Δραματική / 2016 / 92’
Σκηνοθεσία: Γιούχο Κουοσμάνεν
Σενάριο: Μίκο Μιλιλάχτι, Γιούχο Κουοσμάνεν
Πρωταγωνιστούν: ΓιάρκοΛάχτι, ΟύναΑϊρόλα, ΙροΜιλόνοφ
Διακρίσεις: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του τμήματος Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Κανών 2016.
Ο Όλλι Μάκι, Φιλανδός μποξέρ και πρωταθλητής Ευρώπης 1959, το καλοκαίρι του 1962 πρόκειται να αγωνιστεί με τον Αμερικανό Ντέιβι Μουρ για τον Παγκόσμιο τίτλο στο Ελσίνκι. Και ενώ βρίσκεται σε αυστηρό πρόγραμμα για να χάσει βάρος, οι προπονήσεις είναι εντατικές, και για τα μέσα ενημέρωσης ο επικείμενος αγώνας αποτελεί εθνικό γεγονός, εκείνος νιώθει ολοένα και πιο αποπροσανατολισμένος, καθώς συνειδητοποιεί ότι είναι ερωτευμένος!
Η ταινία είναι ένα πρωτότυπο, τρυφερό αθλητικό δράμα, γυρισμένο σε ασπρόμαυρο φιλμ με κάμερα 16mm, που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Ο Όλλι Μάκι είναι πλέον 80 χρονών, και παραμένει ένας από τους διασημότερους μποξέρ στη Φιλανδία. Ο πρωτοεμφανιζόμενος σκηνοθέτης Γιούχο Κουοσμάνεν τον συναντά κινηματογραφικά λίγες εβδομάδες πριν τον μεγάλο αγώνα, και δημιουργεί μία ρομαντική ιστορία αγάπης, καθώς οι επιθυμίες του ήρωα, τόσο απλές και καθημερινές, έρχονται σε αντιδιαστολή με τις προσδοκίες που όλοι έχουν από αυτόν. Έχοντας συνεχώς στο κάδρο τον πρωταγωνιστή, ένα νέο παιδί από την επαρχία που μαθαίνει τον κόσμο, έξω από τα αθλητικά κυκλώματα και τα οικονομικά συμφέροντα, παρότι η βασική συνιστώσα της ταινίας είναι το ρινγκ, ο σκηνοθέτης τελικώς μιλάει για όλα όσα συμβαίνουν έξω από αυτό και δημιουργεί μία ταινία βαθιά ρομαντική, ωστόσο ρεαλιστική στην απόδοσή της, με άρωμα από τα 60ς και την φύση της Φιλανδίας σε πρώτο πλάνο.