Αρχική Νέα Τοπικά Δεκάδες επεμβάσεις Π.Υ., απεγκλωβισμός κατοίκων στο Ροδώνα της Βολισσού

Δεκάδες επεμβάσεις Π.Υ., απεγκλωβισμός κατοίκων στο Ροδώνα της Βολισσού

507
Δεκάδες επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας το διήμερο λόγω κυρίως της πτώσης κλαδιών, δέντρων και πινακίδων που χρειαζόταν να απομακρυνθούν. Συγκεκριμένα από τα μεσάνυχτα των Θεοφανίων και μέχρι σήμερα 7/1 το πρωί καταγράφηκαν 33 συμβάντα.
Το πιο σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε χθες βράδυ (6/1/20), όταν πριν τα μεσάνυχτα πραγματοποιήθηκε στη Βολισσό και στην περιοχή του Ροδώνα επιχείρηση απομάκρυνσης 3 ατόμων από δύο σπίτια, λόγω της υπερχείλισης του χειμάρρου Μαλαγκιώτη, που εγκυμονούσε κινδύνους.
Ετσι με ασφάλεια απομακρύνθηκαν με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της εθελοντικής Ομάδας της Βολισσού και της Κοινότητας Βολισσού και τα τρία άτομα.

“Δύσκολη κατάσταση ζήσαμε, τρομακτική. Δεν κινδυνεύσαμε άμεσα αλλά όπως την προηγούμενη φορά είχα εκτιμήσει ότι δεν κινδυνεύω κ έμεινα στο σπίτι κ δεν διαψεύστηκα, έτσι σήμερα ένιωσα πραγματικά ότι κινδυνεύω, μαζί κ οι δύο γέροντες γείτονές μου, αφού ο αγροτικός δρόμος έξω από τα σπίτια μας είχε μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο που φούσκωνε ολοένα κ μας είχε εγκλωβίσει με την ροή του αλλά κ με τα ντουβάρια των περιβολιών που είχαν καταρρεύσει.
Ειδοποίησα λοιπόν την πολιτική προστασία με την συνδρομή φίλων που μου έστειλαν τα τηλέφωνα κ από εκεί ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική κ η κοινότητα Βολισσού κ η εθελοντική ομάδα του χωριού, τους οποίους όλους ευχαριστώ για την άμεση κινητοποίηση κ την βοήθειά τους. Το όχημα της πυροσβεστικής δεν χώρεσε φυσικά να μπει στον δρόμο -χειμαρρο κ μας απεγκλώβισαν κ τους 3 κατοίκους του σημείου οι εθελοντές με αλλο όχημα, βγάζοντας πέτρες από τον δρόμο κ μεταφέροντας ανθρώπους
Η εκτίμηση όλων όσων πήραν μέρος στην επιχείρηση ήταν ότι δεν έπρεπε κανείς από μας να μείνει στο σπίτι του απόψε τη νύχτα διότι το νερό ολοένα ανέβαινε κ η κατάσταση ήταν πολύ επικίνδυνη.
Ευχαριστώ όλους κ όλες εδώ για το ενδιαφέρον σας κ την βοήθειά σας την ψυχολογική κ την πρακτική.
Δεν κινδύνεψα καθόλου, αλλά η κατάσταση που βίωσα ήταν πολύ επικίνδυνη κ ελπίζω με το φως της μέρας να μην δω ζημιές στο σπίτι κ στο κτήμα. Γάτες κ κότες δεν κινδυνεύουν”.
Γιάννης Μακριδάκης

8 ώρες