Αρχική Απόψεις Aρθρα Δεν σεβάστηκαν ούτε τα Α.με.Α. στη Χίο, του Νίκου Ροδίτη

Δεν σεβάστηκαν ούτε τα Α.με.Α. στη Χίο, του Νίκου Ροδίτη

194

“Όταν το χειμώνα κατέστρεψαν την πινακίδα που γράφει “πρόσβαση ΑμεΑ” στην παραλία της Δασκαλόπετρας, το θεώρησα ως πράξη άμυαλου εφήβου. Όταν ξεκινήσαμε την εγκατάσταση του πριν μερικές εβδομάδες και διαπιστώσαμε ότι έκλεψαν τη μπαταρία του, το θεώρησα ως πράξη κάποιου βλάκα που δε γνώριζε τη χρησιμότητά της. Όταν εγκαταστήσαμε τα αποδυτήρια και είδα μέσα τα γκράφιτι, συνέχισα καλόπιστα, να πιστεύω τη θεωρία περί άμυαλων εφήβων. Όταν όμως με ενημέρωσε η πρόεδρος του συλλόγου ότι κάτι δεν πάει καλά με το seatrac, έστειλα τον εγκαταστάτη να ελέγξει και αυτός με ενημέρωσε ότι κάποιος έχει πειράξει το διάδρομο και έχει ξεβιδώσει τα παξιμάδια, οι δικαιολογίες τελείωσαν.’’

Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χίου με τα οποία μας έκανε γνωστή την θλιβερή είδηση.
‘’Αναρωτιέμαι τι όφελος έχει κάποιος παίρνοντας την μπαταρία ή τις βίδες του seatrac. Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος δεν θέλει αυτό το σημείο του πολιτισμού και μάλιστα με τις πράξεις του σπαταλά την περιουσία όλων μας, γιατί με δικά μας χρήματα έγινε αυτή η υποδομή. Αν αυτοί που το έκαναν είχαν σκοπό να το καταστρέψουν θεωρώ ότι εκτός των παραπάνω είναι και επικίνδυνοι”.

Έτσι αντέδρασε η Σοφία Μιχάλα, Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, αναφορικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στο σύστημα μεταφοράς των ατόμων με αναπηρία στην θάλασσα, στην περιοχή της Δασκαλόπετρας, τις συνέπειες των οποίων βίωσε η ίδια, όταν το αμαξίδιο κατά τη μεταφορά της από τη θάλασσα στην παραλία έμεινε στη μέση της διαδρομής και χρειάστηκε τη βοήθεια συνοδού και λουόμενων για να μπορέσει να ανεβεί.

“Φανταστείτε να ήταν κάποιος που δεν είχε συνοδό, ή που έχει μεγαλύτερα προβλήματα στην κίνηση; Τι θα έκανε;”, αναρωτήθηκε η Σοφία Μιχάλα η οποία αναφέρθηκε στο δικαίωμα των ΑμεΑ και για την υγεία της ψυχής αλλά και του σώματος να απολαμβάνουν τα μπάνια στην θάλασσα, κι αυτό το σύστημα είναι το μέσο για να γίνεται ομαλά η πρόσβασή τους, χωρίς να τραυματίζονται.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανεξάρτητα από το δικαίωμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων, η κα Μιχάλα ανέφερε ότι ίσως θα έπρεπε να υπάρξει σύστημα παρακολούθησης για να αποφευχθούν στο μέλλον αντίστοιχα προβλήματα.

ΤΟΥ Νίκου Ροδίτη
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΤΟ ΚΑΡΦΙ (9/6/2018)