Αρχική Νέα Τοπικά Αίτημα για μη κατάργηση Υποθηκοφυλακείων στην περιφέρεια της Χίου

Αίτημα για μη κατάργηση Υποθηκοφυλακείων στην περιφέρεια της Χίου

152

Αίτημα να μην καταργηθούν τα περιφερειακά Υποθηκοφυλακεία της Χίου, καταθέτει με επιστολή του στον υπουργό Ενέργειας & Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.
«Πληροφορηθήκαμε ότι στο πλαίσιο Σχεδίων Νόμου που εξήγγειλε το Υπουργείο σας υπάρχει ρύθμιση που καταργεί τα περιφερειακά Υποθηκοφυλακεία της Χίου και διατηρεί μονάχα το Κεντρικό. Οι συνέπειες μιας τέτοιας ρύθμισης θα είναι σαφώς αρνητικές για το σύνολο των συμπολιτών μας», σημειώνεται στο έγγραφο επισημαίνοντας ότι το κλείσιμό τους «θα είναι ένα ακόμη πλήγμα για τους περιφερειακούς οικισμούς».
Εν τω μεταξύ χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου με εκπροσώπους και των συμβολαιογράφων συναντήθηκε με το Δήμαρχο Χίου.
«Οι Συμβολαιογράφοι και οι Δικηγόροι εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους σχετικά με το ζήτημα αυτό. Ο Δήμαρχος με τη σειρά του, εξέφρασε την υποστήριξη του, τονίζοντας ότι μία ενδεχόμενη κατάργηση συνεπάγεται με υποβάθμιση της περιφέρειάς, γεγονός που μεταξύ άλλων θα δυσχεράνει και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας», σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου.
Φωτογραφία: από τη συνάντηση στο Δήμο Χίου