Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Διαμαρτυρία ΟΕΒΕ για το “πάγωμα” του μεταφορικού ισοδύναμου

Διαμαρτυρία ΟΕΒΕ για το “πάγωμα” του μεταφορικού ισοδύναμου

143

Καθυστερήσεις στην πληρωμή των επιχειρήσεων αλλά και των νησιωτών σε ότι αφορά το Μεταφορικό ισοδύναμο, καταγράφει η Ομοσπονδία ΕΒΕ Χίου που με επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ζητά το ξεκλείδωμα των πληρωμών.

Οπως επισημαίνει “το πρώτο εξάμηνο του 2020 έχουν «παγώσει» οι πληρωμές με τους νησιώτες επαγγελματίες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους να επωμίζονται ένα ακόμη βάρος στην ήδη δυσμενή οικονομική κατάσταση”.
Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου μετά από επαφή με συναδέλφους-επαγγελματίες διαπιστώσαμε λειτουργικά προβλήματα που αφορούν στην πλατφόρμα του Μεταφορικού Ισοδύναμου.
Η δυσκολία παρατηρήθηκε κυρίως στην καθυστέρηση πληρωμής των επιχειρήσεων αλλά και των νησιωτών, πράγμα που οφείλεται στο χρόνο εκκαθάρισης του Α.ΝΗ.ΚΟ..
Συγκεκριμένα, το πρώτο εξάμηνο του 2020 έχουν «παγώσει» οι πληρωμές με τους νησιώτες επαγγελματίες αλλά και τους μόνιμους κατοίκους να επωμίζονται ένα ακόμη βάρος στην ήδη δυσμενή οικονομική κατάσταση.
Το Μεταφορικό Ισοδύναμο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με σκοπό τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών και των αναγκών των νησιωτών για μετακινήσεις, καλύπτοντας μεταφορικό κόστος που για χρόνια επιβαρύνονταν τα νοικοκυριά και οι παραγωγικοί φορείς των νησιών.
Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητάει το «ξεκλείδωμα» των πληρωμών για το 2020 αλλά και την ενίσχυση του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμών και να εκπληρωθεί ο σκοπός της δημιουργίας του που δεν είναι άλλος από την οικονομική ελάφρυνση των νησιωτών!

Για την Ο.Ε.Β.Ε. Χίου
Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας
Παππάς Βασίλης       Κριμιζής Μιχαήλ