Αρχική Νέα Τοπικά Διατήρηση πληθυσμού στις απομακρυσμένες περιοχές, εκδήλωση Ν. Μηταράκη στη Βολισσό

Διατήρηση πληθυσμού στις απομακρυσμένες περιοχές, εκδήλωση Ν. Μηταράκη στη Βολισσό

64

«Είναι εθνικός στόχος να διατηρήσουμε τον πληθυσμό και να αυξήσουμε τους νέους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές» τόνισε ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που οργάνωσε στη Βολισσό, μετά την Καλαμωτή και το Πανεπιστήμιο.
Ο κ. Μηταράκης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου, παρουσίασε το σχέδιό του με τους 4 + 1 πυλώνες για οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή, διαχείριση του μεταναστευτικού και υποδομές. Ιδιαίτερα στάθηκε στον τελευταίο πυλώνα, το Ειδικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Αμανή και τα μικρότερα νησιά.
«Η Βολισσός πρέπει να αναδειχτεί σε μητροπολιτική πόλη, το κέντρο της Βόρειας Χίου. Ο στόχος θα επιτευχθεί αν αναδείξουμε τις δυνατότητες της κάθε περιοχής και αν εκμεταλλευτούμε τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου», σημείωσε, δίνοντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Μαρίνα και το Κάστρο της Βολισσού.
Αναφέρθηκε εξάλλου στις δράσεις που πρέπει να αναληφθούν για την ανάπτυξη. «Αρχίζουμε με τα αυτονόητα: να υπάρχει γιατρός και δάσκαλος, ασθενοφόρο, αλλά και οδηγός, τηλεοπτικό σήμα, ΚΕΠ, αστυνομικός σταθμός. Πρέπει όμως να δούμε και επενδυτικά και φορολογικά κίνητρα για τις νέες εταιρείες που θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής».
Καταλήγοντας ο κ. Μηταράκης άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «ότι τα 4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ ήταν 4 χαμένα χρόνια. Πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι να ξεκινήσουμε τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας στον τόπο τους. Στη Χίο ενώνουμε δυνάμεις, για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, το νησί και την πατρίδα».
Τέλος, ανέφερε ότι η επόμενη συζήτηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες στο Χαλκειός, όπου θα επικεντρωθεί στο θέμα της μεταναστευτικής κρίσης.