Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δικαιολογημένοι οι νησιώτες, λέει ο υπουργός Μετανάστευσης που εμμένει σε Κλειστά Κέντρα...

Δικαιολογημένοι οι νησιώτες, λέει ο υπουργός Μετανάστευσης που εμμένει σε Κλειστά Κέντρα μαμούθ

99

Δικαιολογημένη χαρακτηρίζει την αγανάκτηση των νησιωτών ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης που επιμένει όμως στις θέσεις του και για δημιουργία Κλειστών Προαναχωρησιακών Κέντρων.
Καταλήγει δε ότι “Αύριο, αναμένω να συναντηθώ με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη και τους Δημάρχους των νησιών. Για να καταλήξουμε σε βέλτιστες λύσεις πάντοτε με γνώμονα την ευημερία των συντοπιτών μας».
Οι συντοπίτες είπαν όμως ένα μεγάλο όχι στη δημιουργία νέας δομής στο Αίπος, με αυτά τα χαρακτηριστικά που θέτει ο κ. υπουργός…

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση των πολιτών για την συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση. Σήμερα οι νησιώτες σηκώνουν δυσανάλογο βάρος και είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη σε ευρωπαϊκό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Βασικός μας στόχος είναι η μείωση των ροών και αυτό θα επιτευχθεί μέσα από την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, την αύξηση των επιστροφών και τα κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα. Επιταχύνουμε τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και την μεταφορά στην ενδοχώρα όσων λαμβάνουν άσυλο ή ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες. Χρειάζεται ενότητα, υψηλή αίσθηση ευθύνης και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να αντιμετωπίσουμε ορθολογικά το μεταναστευτικό πρόβλημα. Αύριο, αναμένω να συναντηθώ με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη και τους Δημάρχους των νησιών. Για να καταλήξουμε σε βέλτιστες λύσεις πάντοτε με γνώμονα την ευημερία των συντοπιτών μας.»

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας έστειλε η Χίος, όχι σε ΠΡΟΚΕΚΑ
Επόμενο άρθροΣεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Τουρκία, αισθητός σε Λέσβο και Χίο