Αρχική Νέα Τοπικά Εντείνεται η δικαστική διαμάχη για το ΚΥΤ προσφύγων- μεταναστών στη ΒΙΑΛ

Εντείνεται η δικαστική διαμάχη για το ΚΥΤ προσφύγων- μεταναστών στη ΒΙΑΛ

109

Συνεχίζεται η δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του Δήμου Χίου, ιδιώτη και του Ελληνικού Δημοσίου για το θέμα της μεταφοράς κοντέϊνερ προς αντικατάσταση σκηνών στο Κέντρο Καταγραφής και Υποδοχής προσφύγων- μεταναστών στη ΒΙΑΛ.
Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά του ιδιώτη, που έχει τοποθετήσει πασαλάκια μειώνοντας το εύρος του δρόμου περάσματος των βαρέων οχημάτων μεταφοράς των κοντέινερ· τα οποία μέτρα εκδικάζονται σήμερα Πέμπτη στις 10.00 π.μ. στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χίου.
Παράλληλα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Χίου, έλαβε απόφαση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρώσει την κοινή υπουργική απόφαση της με την οποία ορίζεται η χορήγηση άδειας για την χωροθέτηση και κατασκευή του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων στη ΒΙΑΛ!
Την ίδια ώρα βεβαίως παραμένουν σε σκηνές εκατοντάδες οικογένειες προσφύγων και μεταναστών…
Να θυμίσουμε επίσης ότι Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει απορρίψει για τυπικούς λόγους τον Απρίλιο του 2017 την αίτηση 110 τοπικών φορέων (Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών, εταιρίες, επιχειρηματίες, κ.λπ.) και κατοίκων της Χίου που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 8 Ιανουαρίου 2016 υπουργική απόφαση που προβλέπει την εγκατάσταση hot spot στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή Χαλκείου του νησιού!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr