Αρχική Νέα Τοπικά Για τη Δευτέρα η δίκη των δύο που κατηγορούνται για αδικήματα εις...

Για τη Δευτέρα η δίκη των δύο που κατηγορούνται για αδικήματα εις βάρος προσφύγων

189

Για την προσεχή Δευτέρα, 24 Απριλίου στη 1.00 μ.μ. αναβλήθηκε η δίκη δύο ατόμων που παραπέμπονται για τα επεισόδια εις βάρος προσφύγων το βράδυ της Πέμπτης στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών στη Σούδα της Χίου.
Σε βάρος των Μ. Μ. και Αν. Κ. σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της αντιποίησης αρχής, της απρόκλητης σωματικής βλάβης και απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αστυνομίας, «όπως καταγγέλθηκε, ο 40χρονος, από κοινού με άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, χθες (20-04-2017) στη Χίο, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, επιτέθηκαν και προκάλεσαν σωματικές βλάβες, σε βάρος δύο αλλοδαπών, υπηκόων Ιράκ και Συρίας.
«Επίσης καταγγέλθηκε στις Αστυνομικές Αρχές, ότι ο 53χρονος, χθες (20-04-2017) πλησίασε και χαστούκισε απρόκλητα έναν 19χρονο υπήκοο Συρίας».
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Παρασκευής, 21 Απριλίου 2017, με την διαδικασία του αυτοφώρου έδωσε τριήμερη αναβολή, προκειμένου οι κατηγορούμενοι να ενημερωθούν για τη δικογραφία και να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Η εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη πρότεινε τη διεξαγωγή της δίκης το Σάββατο, 22 Απριλίου 2017,όμως ο πρόεδρος του Μονομελούς Γιώργος Παντελίδης αποφάσισε για τη Δευτέρα, καθώς και την άρση της κράτησης.
Ήταν όμως ιδιαίτερα αυστηροί οι δύο δικαστικοί λειτουργοί τονίζοντας ότι αφήνονται ελεύθεροι υπό τον όρο πως δεν θα πλησιάσουν το χώρο των προσφύγων και δεν θα έχουν επαφή με τους παθόντες · ορισμένοι εκ των οποίων ήταν στο δικαστήριο.
«Να είστε ήσυχοι μέχρι την Δευτέρα», τόνισε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας, απευθυνόμενη στους δύο κατηγορουμένους που φέρονται να ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ενώ ο Πρόεδρος σημείωσε ότι αν χρειαστεί μπορεί να είναι εδώ (σ.σ. στη δικαστική αίθουσα) και Σάββατο και Κυριακή.
Στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν από την αστυνομία, αυτές πιθανόν να έχουν προστεθεί και άλλες από πλευράς της Εισαγγελέως, οι οποίες και θα γίνουν γνωστές στους κατηγορούμενους με τη λήψη της δικογραφίας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr