Αρχική Νέα Τοπικά Δίκη (3/4/17 )για την επίθεση κατά δημοσιογράφου στα έκτροπα πορείας κατά προσφύγων

Δίκη (3/4/17 )για την επίθεση κατά δημοσιογράφου στα έκτροπα πορείας κατά προσφύγων

149

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου εκδικάζεται την προσεχή Δευτέρα, 3 Απριλίου, η μήνυση του διευθυντή της ιστοσελίδας astraparis.gr Γιάννη Στεβή κατά του Ματθαίου Μερμηγκούση για την επίθεση που δέχτηκε κατά τη διάρκεια κάλυψης πορείας -μετά από συγκέντρωση- κατά των προσφύγων στην κεντρική πλατεία της πόλης. Ταυτόχρονα και η μήνυση του 2ου προς τον 1ο για συκοφαντική δυσφήμηση.
Στο σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα astrparis.gr σημειώνονται τα εξής:

“Δικάζεται την προσεχή Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου ο κ. Ματθαίος Μερμηγκούσης, ο οποίος στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 επιτέθηκε και κτύπησε τον διευθυντή της τοπικής ιστοσελίδας astraparis.gr κ. Γιάννη Στεβή.

Ο κ. Μερμηγκούσης παραπέμπεται με τις κατηγορίες της πρόκλησης σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της απειλής και της φθοράς ξένης περιουσίας.

Η επίθεση αυτή είχε σημειωθεί στην διάρκεια ρατσιστικής συγκέντρωσης και πορείας προς τον καταυλισμό της Σούδας, το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου 2016.

Ο κ. Μερμηγκούσης κατηγορείται ότι κτύπησε τον κ. Στεβή στα χέρια και του πέταξε στο έδαφος την βιντεοκάμερα, την οποία αρνήθηκε να του παραδώσει και την έδωσε σε παριστάμενο αστυνομικό.

Την ίδια ημέρα παραπέμπεται να δικασθεί στο ίδιο δικαστήριο και ο διευθυντής του astraparis.gr με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, γιατί ανέφερε σε δημοσίευμά του τον κ. Μερμηγκούση «εμφανιζόμενο ως εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής» στη Χίο”.