Αρχική Νέα Τοπικά ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ: Η δημοτική αρχή ακυρώνει την αντιπολίτευση

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΧΙΟΥ: Η δημοτική αρχή ακυρώνει την αντιπολίτευση

41

“Φαίνεται πως η δημοτική αρχή Κάρμαντζη δεν χάνει ευκαιρία να δείχνει πόσο πολύ την ενοχλεί η αντιπολίτευση, και οι δημοκρατικές διαδικασίες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Πολιτών Χίου, σχετικά με το θέμα της “οδηγίας” του Γενικού Γραμματέα να μην απαντούν οι υπηρεσίες στα ερωτήματα των Δημοτικών Συμβούλων.

“Μετά από τα πανηγύρια του δημάρχου, για την κατάργηση της Απλής Αναλογικής στη τοπική αυτοδιοίκηση, και την πρόθεση της δημοτικής αρχής να μην απαντά σε προφορικές ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, τώρα έχουμε την απίστευτη κίνηση του γενικού γραμματέα κ. Ζερβάκη, ο οποίος με επιστολή ενημερώνει τις υπηρεσίες του Δήμου Χίου ότι δεν έχουν υποχρέωση να απαντούν σε αιτήματα και ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι η δημοτική αρχή Κάρμαντζη, μεθοδικά, βήμα βήμα , προσπαθεί να ακυρώσει την αντιπολίτευση, θέλει να καταργήσει τον δημοκρατικό έλεγχο, φαίνεται πως δεν ανέχεται και δεν μπορεί τον διάλογο. Προφανώς η δημοτική αρχή έχει αλλεργία στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ως Δίκτυο Πολιτών ζητούμε από τον κ. Κάρμαντζη να παρέμβει και να ανακαλέσει την συγκεκριμένη επιστολή.
Επίσης θέλουμε να μας ενημερώσει ο κ. Ζερβάκης, πάνω σε ποια νομοθεσία, πάνω σε ποια άρθρα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, βασίστηκε για να προχωρήσει σε αυτή την επιστολή;
Αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι ο Δήμος του νησιού μας, έχει πλέον παραδοθεί σε μία παρέα που περιφρονεί τις διαδικασίες και τον αντιπολιτευτικό έλεγχο.
Αξίζει κάτι καλύτερο η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Χίου, χρειάζεται αλλαγή σελίδας”, καταλήγει η ανακοίνωση του Δικτύου Πολιτών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜούσα Ελληνική: Για 5ο χρόνο στη Χίο, από 24/7
Επόμενο άρθρο“Παραιτούμαι, λοιπόν, εγώ”, – επιστολή- κραυγή του Προέδρου της Βολισσού Σ. Παραδείση