Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ενημέρωση από Δήμαρχο σε Οικονομική Επιτροπή για συνάντηση με Πρωθυπουργό

Ενημέρωση από Δήμαρχο σε Οικονομική Επιτροπή για συνάντηση με Πρωθυπουργό

89

Στην ατζέντα της συνάντησης με τον Τούρκο Πρόεδρο, αναμένεται να είναι το προσφυγικό για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.
Ο Χιώτης Δήμαρχος επισήμανε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του από Λέσβο και Σάμο δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις συναντήσεις που είχαν την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Εισέπραξαν μεν την κατανόηση των προβλημάτων για τα νησιά, αλλά στα αιτήματα για άμεση αποσυμφόρηση και αναλογική κατανομή του πληθυσμού των προσφύγων – μεταναστών στη χώρα μας δεν πήραν θετικές απαντήσεις.
Θετικό στοιχείο που φάνηκε από τη συζήτηση με τον Πρωθυπουργό είναι ότι η κυβέρνηση μελετά το υπάρχων θεσμικό πλαίσιο ώστε να γίνει πιο γρήγορο και ευέλικτο.
Ο κ. Βουρνούς επισήμανε την ανάγκη να εφαρμοστεί η συμφωνία και ως προς το σκέλος των επιστροφών στην Τουρκία για αυτούς που δεν έχει εγκριθεί το αίτημα ασύλου.
Παραμένει επίσης στη θέση του ο υπουργός για τοποθέτηση κοντεϊνερ τόσο στη Μόρια όσο και στη ΒΙΑΛ, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών· αν και για τη Χίο αναμένεται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στα μέσα Ιανουαρίου.