Αρχική Νέα Τοπικά Μ. Βουρνούς: απάντηση σε δηλώσεις Ν. Τόσκα για ΠΡΟΚΕΚΑ

Μ. Βουρνούς: απάντηση σε δηλώσεις Ν. Τόσκα για ΠΡΟΚΕΚΑ

203

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, 25/5/2017
Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού κ. Νίκου Τόσκα σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό αναφορικά με τη δημιουργία Προ.Κε.Κα. ο Δήμαρχος Χίου δήλωσε τα εξής:
«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω σε κάθε τόνο τα παρακάτω:
Μετά την ομιλία του κου Τόσκα την Δευτέρα το βράδυ σε συνέδριο του Ιδρύματος «Κων/νος Καραμανλής» τον πλησίασα όπως επιβάλλεται για ένα τυπικό χαιρετισμό στα όρθια παρουσία μάλιστα πολλών άλλων συνέδρων. Ο κος Τόσκας μου ανέφερε ότι προχωράνε οι διαδικασίες για την δημιουργία Προ.Κε.Κα. στο αεροδρόμιο των Ολύμπων και η απάντησή μου ήταν ότι αυτό το έχω ξανακούσει και παρακάλεσα για την επίσημη ενημέρωση, όπως πρέπει για τέτοια σοβαρά θέματα. Του τόνισα μάλιστα ότι ο Δήμος έχει εκφραστεί μέσα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου γραπτά και θεσμικά. Ασφαλώς του επανέλαβα την άποψή μου ότι η χρήση ως ΠροΚεΚα του αεροδρομίου των Ολύμπων είναι μια πολύ κακή ιδέα, και σε κάθε περίπτωση οφείλει να ενημερώσει αρμοδίως τους φορείς και το λαό της Χίου.
Λυπάμαι, γιατί ο κ. Τόσκας δεν έκανε τίποτα από όσα του εξήγησα. Ο ίδιος φαίνεται ότι επέλεξε τη μέθοδο των «διαρροών» και του αιφνιδιασμού προκειμένου να δείξει ότι οι προθέσεις του είναι το Προ.Κε.Κα. να πάει στους Ολύμπους.
Συχνά λέγονται παρόμοιες κουβέντες πρόχειρα και ανεπίσημα, όμως η πολιτική ευθύνη επιτάσσει να υποβάλλονται με τον πλέον επίσημο τρόπο, που δεν είναι άλλος από την έγγραφη γνωστοποίηση. Από εδώ και στο εξής θα πρέπει όσοι μιλάνε με τον κο Τόσκα να προσέχουν, μιας και αποδεικνύεται ότι είναι ικανός να χρησιμοποιήσει οτιδήποτε προκειμένου να αποφύγει τις ευθύνες του. Ευθύνες τεράστιες για την τάξη και την ασφάλεια στη Χίο ενάμιση χρόνο τώρα.
Όπως ανέφερα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ουδεμία επίσημη ενημέρωση είχα λάβει μέχρι και εχθές, ενώ ιδιωτικές συζητήσεις «του ποδαριού» δεν τις θεωρώ σε καμία περίπτωση επίσημες.

Οι αντιφάσεις του κου Τόσκα σήμερα είναι πολλαπλές και τον καλώ να ανακαλέσει.»

Διαφήμιση