Αρχική Νέα Οικονομία «Δημιουργώ Επαγγελματικά» Εκπαιδευτικά εργαστήρια για επαγγελματίες του Πολιτιστικού

«Δημιουργώ Επαγγελματικά» Εκπαιδευτικά εργαστήρια για επαγγελματίες του Πολιτιστικού

115

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), ο Δήμος Χίου και η κοινωφελής εταιρεία ΑΕΛΙΑ διοργανώνουν το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου κύκλο εκπαιδευτικών εργαστηρίων, για ενήλικες, στο πλαίσιο του προγράμματος ενδυνάμωσης επαγγελματιών του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Κλάδου «Δημιουργώ Επαγγελματικά», στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου και στο Μουσείο Μαστίχας Χίου αντίστοιχα.

Στόχος των τεσσάρων εργαστηρίων είναι η επαγγελματική ενδυνάμωση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων όσων έχουν κύρια ή συμπληρωματική απασχόληση στον χώρο του πολιτισμού και της δημιουργίας.
Οι θεματικές ενότητες του κύκλου των εργαστηρίων είναι οι εξής:
• Επαγγελματική Ταυτότητα, Επαγγελματικές Σχέσεις, Επαγγελματικός και Επιχειρηματικός Σχεδιασμός
• Χρηματοδότηση
• Soft Skills (Κοινωνικές Δεξιότητες) για τον Επαγγελματία
• Πελάτες-Προσέλκυση & Πωλήσεις
Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται από την ΑΕΛΙΑ με τη συμβολή έμπειρων επαγγελματιών στο πεδίο τουdesign, της επαγγελματικής και οργανωσιακής ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, σήμερα Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαστίχας Χίου η ειδική δράση (workshop) «Χαράσσοντας Διαδρομές Πολιτιστικού Τουρισμού στη Χίο» με αντικείμενο τις προκλήσεις στη διαμόρφωση εμπειριών πολιτιστικού τουρισμού και την παρουσίαση καλών πρακτικών.
H δράση απευθύνεται σε φορείς ή επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην ανάδειξη του πολιτισμού της Χίου, καθώς και σε επαγγελματίες του τουρισμού.