Αρχική Νέα Τοπικά Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου για συγκροτήσεις συμβουλίων και επιτροπών, 26/9/2019

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου για συγκροτήσεις συμβουλίων και επιτροπών, 26/9/2019

191

Με 41 θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη και με διαχωρισμό σε ενότητες, συνεδριάζει στις 6.00 το απόγευμα της Πέμπτης 26ης Σεπτεμβρίου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου.
Ο Πρόεδρος Παύλος Καλογεράκης στην πρώτη ενότητα έχει συμπεριλάβει τα θέματα «άμεσης προτεραιότητας», τα οποία και αφορούν τροποποίησης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος 2019 και άλλα θέματα που εισηγείται η Οικονομική Επιτροπή.
Τα δύσκολα έρχονται μετά το 5ο θέμα, και στην κατηγορία «θεμάτων διοίκησης», τα οποία αφορούν τις συγκροτήσεις των Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων του Δήμου, των διαφόρων επιτροπών και τον ορισμό εκπροσώπων σε οργανισμούς όπου συμμετέχει ο Δήμος και τα οποία εισηγείται ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.
Στην 3η κατηγορία των «Τεχνικών θεμάτων» ξεχωρίζει η έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου Ηλεκτροφωτισμού αλλά και διαχείρισης ομβρίων στη Γέφυρα της Κεντρικής Πύλης του Κάστρου της πόλης (Porta Maggiore)· όπου υπάρχουν προβλήματα με λιμνάζοντα ύδατα.
Με εισήγηση για παράταση προθεσμιών θα συζητηθούν εξάλλου τα έργα για τις συντηρήσεις στις παιδικές χαρές αλλά και της ανέγερσης του 11ου Νηπιαγωγείου Χίου.
Ακολουθούν τα οικονομικά θέματα με ενδιαφέρον να παρουσιάζει η «απόδοση πίστωσης στη ΔΕΥΑΝΧ για τη λειτουργία εργοστασίου αφαλάτωσης» και ακολουθεί η κατηγορία θεμάτων «Τοπικής Ανάπτυξης- κοινωνικής προστασίας, παιδείας και πολιτισμού», με μόνο θέμα την κατανομή της γ’ δόσης του 2019 για τα λειτουργικά των σχολείων.
Στην 6η κατηγορία, και 37ο κατά σειρά!, ο Πρόεδρος Παύλος Καλογεράκης έχει συμπεριλάβει τα θέματα των παρατάξεων με μόνο θέμα τη «Συζήτηση επί επιστολής σχετικά με την αντιμετώπιση προβλημάτων ΥΓΕΙΑΣ» από την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Τέλος στην 7η κατηγορία στα «λοιπά θέματα» ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης εισηγείται το θέμα «χορήγηση κινητών τηλεφώνων και καθορισμός ανώτατου επιτρεπτού ορίου κλήσεων μηνιαίως», που αφορά βέβαια όσους και όσες έχουν λάβει υπηρεσιακό κινητό τηλέφωνο.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕργαστήρι μαστιχοπαραγωγού για παιδιά στο Μουσείο Μαστίχας
Επόμενο άρθροΤροχαίο ΙΧ με ηλεκτροκίνητο πατίνι: Σταθερή αλλά κρίσιμη η υγεία του 23χρονου