Αρχική Νέα Τοπικά Δολιοφθορά στο seatrac, στερεί τη θάλασσα στα άτομα με κινητικά προβλήματα (VIDEO)

Δολιοφθορά στο seatrac, στερεί τη θάλασσα στα άτομα με κινητικά προβλήματα (VIDEO)

107

Με μηνύσεις κατά αγνώστων θα προχωρήσει ο Παγχιακός σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία για τις νέες δολιοφθορές που σημειώθηκαν στο μηχανισμό seatrac- για τη μεταφορά ατόμων με κινητικά προβλήματα μέσα στη θάλασσα- όπου άγνωστοι έκοψαν το καλώδιο ηλεκτροδότησης.
Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον αντιδήμαρχο Χίου αρμόδιο για θέματα καθημερινότητας Γιώργο Καραμανή, η πρόεδρος Σοφία Μιχάλα σημείωσε το πόσο βοήθησε η περσινή χρήση του μηχανήματος, άτομα με κινητικά προβλήματα να χαρούν τη θάλασσα ακόμα και μετά από μία δεκαετία που ήταν καθηλωμένα σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Βέβαιοι πως πρόκειται για δολιοφθορά, τόνισε πως είναι στο Δήμο ο κ. Καραμανής, που στην αρχή τα προβλήματα είχαν ξεκινήσει με την κλοπή της μπαταρίας του μηχανήματος, στη συνέχεια με την αφαίρεση βιδών και τώρα με την κοπή του καλωδίου.

Από τον Παγχιακό Σύλλογο εξάλλου είναι αποφασισμένοι να αξιοποιήσουν και τυχόν πληροφορίες από παρακείμενες κάμερες καταστημάτων, πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας.
«Πρόκειται για έλλειψη σεβασμού, παιδείας και πολιτισμού που δεν τιμά το νησί μας», τόνισε επίσης η Πρόεδρος του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ.