Αρχική Νέα Τοπικά Η Εθελοντική Ομάδα “Ι” στηρίζει το Γηροκομείο

Η Εθελοντική Ομάδα “Ι” στηρίζει το Γηροκομείο

108

Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Ιωνίας προχώρησε στη δωρεά 10 ειδών από αναπηρικά αμαξίδια, τροχήλατα “Π” και ελαφρύ τύπου “Π”  στο Γηροκομείο Χίου.

Στην ανακοίνωσή της, η ομάδα “Ι” σημειώνει:
“Εθελοντής είναι ο πολίτης που προσφέρει ανιδιοτελώς χρόνο ή γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα. Ετυμολογικά προέρχεται από το ρήμα εθέλω, που σημαίνει θέλω πολύ.
Η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης Ιωνίας δημιουργήθηκε και πλαισιώνεται μέχρι σήμερα από ανθρώπους που πραγματικά “θέλουν πολύ”.
Για την ΟΜΑΔΑ “Ι” (έτσι μας ξέρουν οι φίλοι), ο εθελοντισμός είναι ευρεία έννοια. Περιλαμβάνει δράσεις σταθερές και επαναλαμβανόμενες όπως είναι για εμάς η Δασοπροστασία & Δασοπυρόσβεση  αλλά συμπεριλαμβάνει δράσεις προσωπικές, πρόσκαιρες και μοναδικές, όπως η πρόσφατη δωρεά στο Γηροκομείο Χίου 10 αναπηρικών αμαξιδίων διαφόρων τύπων, τα οποία η Ομάδα “Ι” συγκέντρωσε με αγάπη και αμέριστο σεβασμό με σκοπό να παραδοθούν στους απόμαχους της ζωής που φιλοξενούνται στο Γηροκομείο του νησιού μας.
Ελπίζουμε ότι βάλαμε ένα λιθαράκι, ότι προσφέραμε ένα χαμόγελο, δείξαμε ότι υπάρχει ελπίδα, δώσαμε κουράγιο.
Η Ομάδα Ιωνίας, πήρε με τη σειρά της ότι πολυτιμότερο από τον παππού και τη γιαγιά , “Την ευχή μας παιδιά”.
Μακάρι αυτή η πολύτιμη ευχή να προστατεύει τη Χίο μας από φωτιές προσφέροντάς μας χρόνο για να ολοκληρώσουμε αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον.
Τέλος το ΔΣ και τα μέλη της Ομάδας Ιωνίας ευχαριστούν το μέλος μας κο Γιώργο Αμύγδαλο για την τεράστια συνεισφορά του στη ανωτέρω δράση.
Με τη σειρά μας, ευχόμαστε σε όλες και όλους να περάσουν όμορφα το υπόλοιπο καλοκαίρι και ειδικά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής ευθύνης μας να ξέρουν ότι καθημερινά ένα όχημα της Ομάδας “Ι” περιπολεί δίπλα τους.”

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος της Ομάδας Ιωνίας
Θεοδόσης Τζούμας”