Αρχική Απόψεις Aρθρα Δυναμικό παρών των Λέσβιων των Αθηνών στο ΚΚΕ, του Ν. Ροδίτη

Δυναμικό παρών των Λέσβιων των Αθηνών στο ΚΚΕ, του Ν. Ροδίτη

80

Μαζική συγκέντρωση Λέσβιων Αττικής πραγματοποιήθηκε από την ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και την Κομματική Επιτροπή Αιγαίου, το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου στην Αθήνα. Στη συγκέντρωση το «παρών» έδωσαν Μυτιληνιοί που μένουν για χρόνια στην Αθήνα, αντάμωσαν παλιοί φίλοι και συμπατριώτες, συζήτησαν για τα προβλήματα του νησιού και ανέλαβαν την ευθύνη να διαδώσουν πλατιά σε εργατόκοσμο το κάλεσμα ενίσχυσης του Κόμματος, σε ένα νησί με μεγάλη ιστορική παράδοση αγώνων και κορυφαίων στιγμών του λαϊκού κινήματος. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Λέσβου της Λαϊκής Συσπείρωσης. Η κα Νίκη Τσιριγώτη, υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Λέσβου, κάλεσε τους εργαζόμενους που προβληματίζονται, να μην επιστρέψουν σε δοκιμασμένες επιλογές, να μην ξαναδώσουν την ευκαιρία σε δυνάμεις που έχουν στηρίξει και εφαρμόσει αντιλαϊκές πολιτικές, είτε κατεβαίνουν στις εκλογές με «χρίσμα», είτε «ακομμάτιστες» και δήθεν «ανεξάρτητες».

του Νίκου Ροδίτη
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙ, 13/4/2019

Σχολίασε τις μεταγραφές διαφόρων τοπικών παραγόντων από τον ένα συνδυασμό στον άλλο, επισημαίνοντας ότι αυτό δείχνει πως στην ουσία, και παρά τις ψευτοαντιπαραθέσεις μεταξύ τους συμφωνούν. Γι’ αυτό «από τώρα διαμορφώνουν τις συμμαχίες τους για την επόμενη μέρα των εκλογών, για να μπορέσουν να προωθήσουν την αντιλαϊκή πολιτική». Υπογράμμισε ότι «η εκτίμηση από τίμιους αγωνιστές προς το ΚΚΕ, για τη συνέπεια λόγων και έργων του, συνέβαλλε στη συμπόρευση μαζί μας νέων δυνάμεων, νέων ανθρώπων, που ως ένα βαθμό αποτυπώνεται και στα ψηφοδέλτιά μας (…).
Δεν επαναπαυόμαστε. Συνεχίζουμε πεισματικά και παλεύουμε άνθρωπο τον άνθρωπο για την ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, για την ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” και την ανάδειξή της σε δημοτική αρχή, για να επιστρέψει η δύναμη αυτή στους οργανωμένους λαϊκούς αγώνες, για την παρεμπόδιση νέων μέτρων σε βάρος του λαού, για την ανάκτηση των απωλειών, για το τσάκισμα του φασισμού – εθνικισμού και της ξενοφοβίας, για τη διεκδίκηση της ζωής που μας αξίζει». Ενώ ο Υποψήφιος Δυτικής Λέσβου Γιάννης Συκάς στάθηκε μεταξύ άλλων στις αντιδραστικές αλλαγές στην Τοπική Διοίκηση από τον «Καλλικράτη» των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στον «Κλεισθένη» του ΣΥΡΙΖΑ, που πρόσφατα συμπληρώθηκε και με το σπάσιμο του δήμου Μυτιλήνης. Ανέδειξε τη φοροληστρική πολιτική που επιβάλλεται στους εργαζόμενους μέσω των δήμων, με τα χαράτσια τους να συμπληρώνουν την καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος από τις κυβερνήσεις. Και τόνισε ότι πρέπει να δυναμώσει η διεκδίκηση για χρηματοδότηση των δήμων από τις κυβερνήσεις. Σχολιάζοντας τους άλλους υποψήφιους που παρουσιάζονται ως «ανεξάρτητοι», τόνισε ότι είναι οι ίδιοι που πριν από λίγες μέρες έτρεχαν στα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για να πάρουν το «χρίσμα». «Τώρα θυμήθηκαν την “ανεξαρτησία” γιατί θέλουν πάλι να υφαρπάξουν την ψήφο του κόσμου, να ξεγελάσουν το λαό για να εκλεγούν σε δήμους και Περιφέρειες ώστε να υπηρετήσουν τον ίδιο δρόμο που μας έφερε ως εδώ», είπε. Ανέδειξε ότι η δημοτική αρχή που θέλει να υπηρετήσει τα λαϊκά συμφέροντα πρέπει να συγκρουστεί με το «νομοθετικό πλαίσιο», που είναι αντιλαϊκό και όχι να υποταχτεί σε αυτό.

Νίκος Ροδίτης