Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Δύο κρούσματα σε εγκυμονούσες πρόσφυγες – 4 εργαζόμενες στο Νοσοκομείο Χίου σε...

Δύο κρούσματα σε εγκυμονούσες πρόσφυγες – 4 εργαζόμενες στο Νοσοκομείο Χίου σε κατ’ οίκον περιορισμό

140

Σε συναγερμό βρίσκεται το Νοσοκομείο Χίου αλλά και το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, μετά τα δύο κρούσματα γυναικών- προσφύγων που εντοπίστηκαν στη μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου.
Συγκεκριμένα χθες εγκυμονούσα που νοσηλευόταν στη Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Χίου λόγω του ότι έπρεπε να μπει σε χειρουργείο (δυστυχώς το έμβρυο που κυοφορούσε διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρό), εντοπίστηκε στον προχειρουργικό έλεγχο ότι ήταν θετική στον κορονοϊό.
Μεταφέρθηκε στην ειδική μονάδα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού του Γενικού Νοσοκομείου Χίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες νοσηλεύονται 5 άτομα, οι 4 πρόσφυγες από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Παράλληλα από πλευράς Νοσοκομείου τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό 4 εργαζόμενες από τη Μαιευτική κλινική.
Σήμερα το πρωί ακόμα μία εγκυμονούσα που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χίου για να γεννήσει με καισαρική, βρέθηκε θετική στο κορονοϊό, δημιουργώντας ερωτηματικά για το ποια είναι η κατάσταση στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και γιατί δεν γίνονται τα “γρήγορα- τεστ” πριν πάνε κάποιοι στα επείγοντα.
Ενδιαφέρον έχει επίσης αν δόθηκε εντολή βρέφος να γίνει νεκροψία- νεκροτομή στο νεκρό βρέφος για να διαπιστωθεί αν είχε προσβληθεί από κορονοϊό και που οφείλεται ο θάνατός του.