Αρχική Απόψεις Face-tweet Δύο πρόσφυγες και το τραυματισμένο γεράκι, μια ιστορία από τη ΒΙΑΛ

Δύο πρόσφυγες και το τραυματισμένο γεράκι, μια ιστορία από τη ΒΙΑΛ

217
Μια τρυφερή ιστορία εκτυλίχθηκε στο κέντρο υποδοχής της Χίου πριν από λίγο καιρό με πρωταγωνιστές δύο αιτούντες άσυλο και ένα… γεράκι.

“Καθώς προχωρούσα είδα σε ένα χωράφι ένα γεράκι να έχει μπλεχτεί σε δίχτυα που χρησιμοποιούνται για το μάζεμα της ελιάς. Ήταν τόσο αδύναμο που δεν αντιστάθηκε καθόλου όταν το πήρα στην αγκαλιά μου. Αμέσως σκέφτηκα να το δώσω σε ένα φίλο στη Βιάλ που έχει σχετική εμπειρία”, λέει ο 45χρονος Mohamed από τη Συρία.

Παρέδωσε το άγριο πουλί στον 27χρονο Belal από την Παλαιστίνη, ο οποίος το περιέθαλψε αμέσως. “Από μικρός έχω μάθει πώς να φροντίζω τα πουλιά σε ανάγκη και να τα αφήνω ελεύθερα όταν μπορούν πια να πετάξουν. Κατάλαβα ότι το γεράκι είναι νεαρό σε ηλικία και ότι χρειάζεται να δυναμώσει. Το κράτησα στο κοντέινερ. Κοιμόταν δίπλα μου ενώ του έδινα να φάει από το φαγητό μου”.
Επειδή όμως το πουλί έχρηζε ειδικής φροντίδας, ειδοποιήθηκε ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου και το γεράκι μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής στην Αθήνα. Εκεί διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για έναν αρσενικό πετρίτη, που είχε κάταγμα φτερούγας από πυροβολισμό, αλλά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και να αναρρώσει, χάρη στην παρέμβαση των ειδικών.
Άνθρωποι και πουλί έγιναν καθρέφτης σε αυτή την αλυσίδα ζωής. Το γεράκι είδε στον Belal και στον Mohamed τη σωτηρία, ενώ εκείνο απεικόνιζε γι’ αυτούς την ελευθερία. “Το γεράκι γεννήθηκε να είναι ελεύθερο. Αν το κλείσεις σε κλουβί πεθαίνει. Κάπως έτσι νιώθω κι εγώ περιμένοντας εδώ και καιρό υπομονετικά για να μπορέσω να ζήσω σαν φυσιολογικός άνθρωπος”, εξηγεί ο Belal.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτη Φινλανδία με το ERASMUS+ το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Χίου
Επόμενο άρθροΚλειστό Κέντρο Κράτησης στο “17”, τι λέει η ΔΕΥΑΧ για την παροχή νερού