Αρχική Νέα Αθλητικά Εγραψε ιστορία η Κ. Λουφάκη! Χάλκινο μετάλλιο σε ξιφασκία με αμαξίδιο στο...

Εγραψε ιστορία η Κ. Λουφάκη! Χάλκινο μετάλλιο σε ξιφασκία με αμαξίδιο στο Π.Π. του Μόντρεαλ

198

Το πρώτο μετάλλιο της, κατέκτησε η Γυναικεία Ομάδα ξιφασκίας με αμαξίδιο και συγκεκριμένα με την Χιώτισσα στην καταγωγή αθλήτρια Κέλλυ Λουφάκη που έγραψε ιστορία κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Η σχετική είδηση έκανε το γύρο του κόσμου με την ανάρτηση του προπονητή της, Δημήτρη Κάζαγλη, στην προσωπική του σελίδα στο fb:

“Ιστορική στιγμή ! Το πρώτο μετάλλιο της Γυναικείας Ομάδας ξιφασκίας με αμαξίδιο είναι γεγονός!!! Η Κέλλυ Λουφάκη κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κύπελλο του Μόντρεαλ στον Καναδά!!!!Η Αδαμαντία Ζαχαριάδη στην δεκαεξάδα!

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν η παρουσία και τα χειροκροτήματα των Ελλήνων του Καναδά όπου μας έκαναν να αισθανόμαστε « εντός έδρας >!!!Τους ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά!!!Το μετάλλιο φυσικά αφιερώνεται στους Έλληνες του Μόντρεαλ!!!”


Στο δελτίο τύπου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες σημειώνεται:
Η μεγαλύτερη στιγμή της ελληνικής γυναικείας ξιφασκίας με αμαξίδιο, γράφτηκε στο Μόντρεαλ. Η Κέλλυ Λουφάκη, υπο την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή, Δημήτρη Κάζαγλη, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη κατηγορίας Β` του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξενήθηκε στο Καναδά, χαρίζοντας στα ελληνικά σπαθιά, το πρώτο μετάλλιο σε επίπεδο γυναικών.
Η Λουφάκη στα προημιτελικά νίκησε 15-7 την Σόφι Σαμπλόν από την Γαλλία, ενώ στον αγώνα για τον είσοδό της στον τελικό ηττήθηκε από το Νο-1 του κυρίως ταμπλό, την Γιάνα Σαισουνέ από την Ταϊλάδη.

Στη σπάθη Α` κατηγορίας, η Αδαμαντία-Στυλιανή Ζαχαριάδη κατέλαβε την 15η θέση.