Αρχική Νέα Τοπικά ΕΚΑΒ Χίου: Αμεση ενίσχυση σε προσωπικό ζητά το σωματείο- VIDEO

ΕΚΑΒ Χίου: Αμεση ενίσχυση σε προσωπικό ζητά το σωματείο- VIDEO

88

Με δύο ασθενοφόρα το πρωί και από ένα στις άλλες δύο βάρδιες βρίσκεται το ΕΚΑΒ Χίου. Το σωματείο των εργαζομένων ζητά ενίσχυση προσωπικού αφού από τις 35 οργανικές θέσεις καλύπτονται μόλις οι 18.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μελών του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων, η κατάσταση χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνη» και ζητήθηκε η άμεση στελέχωση της δομής ώστε να φτάσουν στα 25 άτομα προσωπικό.
Η ενημέρωση πάντως που έχουν από τη διοίκηση είναι για άμεση κάλυψη 4 θέσεων.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Χρήστος Καλαμπαλίκης, θα ήταν σημαντικό να είχαν 4 ασθενοφόρα στην πρωινή βάρδια, 3 στην απογευματινή και 2 στη βραδινή· δεδομένο ότι χρειάζεται πολλές φορές να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για τη μεταφορά ασθενών αλλά και λόγω αύξησης των διακομιδών εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσφύγων στα Κέντρα υποδοχής (ειδικά της ΒΙΑΛ που είναι πιο μακριά από το νοσοκομείο).
Εξάλλου από τα δύο περιφερειακά πολυιατρεία της Βολισσού και των Καρδαμύλων, παρόλο που υπάρχουν ασθενοφόρα ως δημοτικά μόνο σε αυτό της Βολισσού υπάρχει εθελοντής οδηγός για να εκτελεί διακομιδές προς το νοσοκομείο.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, σημείωσαν επίσης ότι η δύναμη καταπονείται περισσότερο με την ανάληψη από το ΕΚΑΒ Χίου ενημερωτικών σεμιναρίων για τις πρώτες βοήθειες σε φορείς, ακόμα και εκτός Χίου.
(Στη συνέντευξη τύπου από αριστερά:
Στέλιος Κουκούμυαλος- γραμματέας
Χρήστος Καλαμπαλίκης- πρόεδρος
Δημήτρης Μπακλούς- μέλος