Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Εκδικάζεται σήμερα η επίθεση κατά του νοσηλευτή Γ. Κουτσοδόντη, ανακοίνωση από την...

Εκδικάζεται σήμερα η επίθεση κατά του νοσηλευτή Γ. Κουτσοδόντη, ανακοίνωση από την “Λάθρα;”

159

Εκδικάζεται σήμερα στο μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου η υπόθεση της αναίτιας επίθεσης κατά του νοσηλευτή του Νοσοκομείου Χίου Γιάννη Κουτσοδόντη στα επεισόδια στον τότε προσφυγικό καταυλισμό στη Σούδα στο Κάστρο της Χίου τον Ιούνιο του 2016.
Ο κατηγορούμενος έχει να αντιμετωπίσει την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, με την επιβαρυντική περίπτωση των ρατσιστικών χαρακτηριστικών.
Το συμβάν που έγινε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και με παρόντα ακόμα και τον τότε Αστυνομικό Διευθυντή Χιου, χαρακτηρίζεται και από το γεγονός ότι ο Γιάννης Κουτσοδόντης ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία από πλευράς Νοσοκομείου Χίου για να συντονίσει τη μεταφορά τυχόν τραυματιών στο Νοσοκομείο.
Επίσης να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για δύο ακόμη περιστατικά που έχει πρωταγωνιστήσει και συγκεκριμένα σε επίθεση κατά προσφύγων και σε επίθεση κατά δημοσιογράφου που κάλυπτε ρατσιστική συγκέντρωση κατά των προσφύγων.
Να σημειωθεί ότι απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Χίου, σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση που κατέθεσε ο σημερινός κατηγορούμενος κατά του μηνυτή Νοσηλευτή.

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου «Λάθρα;»:
«Μετά από τρία χρόνια γίνεται στην Χίο η δίκη που αφορά μία ακόμη ρατσιστική επίθεση του γνωστού και ήδη καταδικασμένου για ρατσιστική βία σε πρόσφυγες. Αυτή την φορά δικάζεται για την επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα εναντίον του νοσηλευτή του Νοσοκομείου Χίου Γιάννη Κουτσοδόντη κατά την άσκηση των καθηκόντων του.
Συγκεκριμένα ο εν λόγω επιτέθηκε και χτύπησε αναίτια τον Γιάννη Κουτσοδόντη όταν ο τελευταίος μετά από εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου είχε πάει στον καταυλισμό των προσφύγων στην Σούδα του Κάστρου της Χίου για να φροντίσει ασθενείς πρόσφυγες.
Ο Γιάννης Κουτσοδόντης συμπολίτης μας γνωστός για την αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες αλλά και σε ντόπιους που ζητούν την βοήθειά του, αποτέλεσε τον ιδανικό στόχο για τον κατηγορούμενο που προσπάθησε έτσι να τον εμποδίσει να εκτελέσει τα καθήκοντά του. Το μήνυμα της απρόκλητης αυτής επίθεσης ήταν προφανώς να φοβούνται όσοι αισθάνονται και πράττουν ως αλληλέγγυοι στους αδύναμους και ταυτόχρονα οι τελευταίοι να νιώθουν εντελώς μόνοι και αβοήθητοι στη χώρα μας.
Ελπίζουμε ότι στην σημερινή δίκη το δικαστήριο θα δώσει το σωστό μήνυμα με μία ακόμη καταδίκη του κατηγορούμενου για ρατσιστική επίθεση με βάση τον αντίστοιχο νόμο.
Είναι η απαραίτητη απάντηση απέναντι στα φαινόμενα αυτά που δυστυχώς απειλούν τα ήθη του νησιού μας και βάζουν σε δοκιμασία την ανθρωπιά μας.
Ο φασισμός ως εγκληματική πρακτική πρέπει να παίρνει συνεχώς την πρέπουσα απάντηση από την Δικαιοσύνη .
«ΛΑΘΡΑ;» – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΙΟΥ».