Αρχική Απόψεις Aρθρα Εκδηλώσεις για τα 80χρονα της Ε.Μ.Χίου!, του Ν. Ροδίτη

Εκδηλώσεις για τα 80χρονα της Ε.Μ.Χίου!, του Ν. Ροδίτη

177

Καλοκαίρι χωρίς όμορφες εκδηλώσεις δεν γίνεται παντού στην Ελλάδα, έτσι και στη Χίο! Σήμερα θέλουμε να σταθούμε στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου που φέτος γιορτάζει με σειρά εκδηλώσεων τα 80χρονά της!
Η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στις 20 Ιουλίου στο Μουσείο Μαστίχας, όπου θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της έκθεσης αρχειακού υλικού του συνεταιρισμού.
Στο «Κ» μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος Τούμπος και μας είπε τα εξής: «Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια λειτουργίας της Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, του Συνεταιρισμού που ιδρύθηκε το 1938, από τον αείμνηστο Γεώργιο Σταγκούλη, σε συνεργασία με Συνεταιριστές των 24 Μαστιχοχωρίων για να αποτρέψει την εκμετάλλευση του κόπου των Μαστιχοπαραγωγών από τους εμπόρους – μεταπράτες της εποχής εκείνης Μια τέτοια επέτειος θα πρέπει να εορτασθεί λαμπρά, γιατί εκτός των άλλων πρέπει να μας θυμίζει ότι το Συνεταιριστικό ιδεώδες και οι επιτυχίες μας, χρειάζονται καθημερινό αγώνα, προσπάθεια και συνειδητή συμμετοχή.
Ξεκινήσαμε με την “Σινεμάθεια”, και ακολουθούν πολλές εκδηλώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και τον Οκτώβριο. Σαν Συνεταιρισμός τα 80 αυτά χρόνια έχουμε επιτύχει πολλά, και μένει να πετύχουμε πολλά περισσότερα!!!»

Ενώ μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί στα Μαστιχοχώρια της Χίου οι παρακάτω εκδηλώσεις: 15 Ιουλίου 2018 Καλλιμασιά: Σε συνεργασία με το Εκπολιτιστικό Σωματείο Καλλιμασιάς «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της θυγατρικής μας Mediterra A.E, εκδήλωση αφιερωμένη στον ιδρυτή της ΕΜΧ Γεώργιο Σταγκούλη. 25 Ιουλίου 2018 στα Νένητα, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Νενήτων εκδήλωση, αφιερωμένη στον Ζ’ τόμο του έργου της κας Αθ. Ζαχαρού -Λουτράρη «Κωνσταντίνος Κανελλάκης, Άγνωστα στοιχεία για τη Μαστίχα κατά την τελευταία Οθωμανική Περίοδο». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από παράλληλη Έκθεση αρχειακού υλικού του Συνεταιρισμού και δρώμενα από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Βοκαριά». 27 Ιουλίου mastiha Opera – Ολύμποι. Πρόκειται για σύγχρονη όπερα βασισμένη στο έργο «Δρίματα» του Νίκου Λατουσάκη σε μουσική του καταξιωμένου Χιώτη συνθέτη Λευτέρη Βενιάδη και σκηνοθεσία του Διευθυντή Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Αλέξανδρου Ευκλείδη. 28 Ιουλίου: Η κεντρική εορταστική εκδήλωση σε συνεργασία με το ΠΙΟΠ θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο μαστίχας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της λειτουργίας της έκθεσης του Αρχειακού υλικού της ΕΜΧ. 2 & 3 Αυγούστου: Open day στα εργοστάσια Μαστίχας και τσίκλας της Ε.Μ.Χ. 4 Αυγούστου: Εκδήλωση στο χωριό Βουνό αφιερωμένη στα παιδιά. 9 Αυγούστου: «Γιορτή Μαστίχας» στη Βέσσα. 10 Αυγούστου: Cocktail party στο Μουσείο Μαστίχας στο Πυργί.

Του Νίκου Ροδίτη, ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟ ΚΑΡΦΙ (7/7/2018).

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυναυλία «Ο αλησμόνητος κήπος», 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονης Ελληνικής Μουσικής
Επόμενο άρθρο“Δρίμακος, ο δρόμος της φωτιάς” του Μάρκου Κάβουρα- εκδόσεις αλφα πι